Lahjoitetun skeittipuiston avajaisista tehdään kansanjuhla Paltamossa

Betonimestareiden Facebook-kampanjasta alkunsa saanut skeittipuisto avataan tänään Paltamossa. Lahjoituksena saadun skeittipuiston uskotaan vetävän käyttäjiä lähikunnistakin.

ilmiöt
Paltamon skeittipuisto avajaispäivänä.
Tiia Korhonen / Yle

Betonimestarit järjestivät keväällä Facebookissa (siirryt toiseen palveluun) kampanjan, jonka palkintona oli skeittipuisto jonnekin päin Suomea. Ensimmäinen tavoite oli 10 000 tykkääjää, minkä jälkeen tykkääjät saivat alkaa ehdottaa paikkaa puistolle.

– Meille tuli noin 2 000 perustelua, jotka kaikki luettiin. Paltamo sai asukaslukuunsa nähden paljon perusteluja, ja voitti muun muassa siksi, toimitusjohtaja Matti Norvapalo Betonimestarit Oulaisista sanoo.

Skeittipuiston arvo on 30 000 euroa, ja lahjoituksena saatava skeittirata kuljetettiin Paltamoon elementteinä Iisalmen tehtaalta. Skeittipuisto sijaitsee Paltamon keskustassa.

Luovia palautteita julkaistiin Betonimestareiden Facebook-sivuilla. Yksi perustelu oli tehty runon muotoon:

Kun tarpeeksi skeittaa, aivoissakin leikkaa,

oppi päähän tarttuu, kun kunto skeitaten karttuu.

Betonimestarit skeittiradan laittaa ja skeittaaminen kaikille maittaa.

Juhlaan on nyt hyvä syy, skeitaten nuoret menestyy!

Paltamossa ollaan innoissaan

Harrastajat saavat skeittiradan käyttöönsä tänään. Matti Norvapalon mukaan betonista valmistettu rata on turvallisempi ja pitkäkestoisempi kuin vanerinen. Myös meluhaitat ovat pienempiä vaneriseen nähden.

Paltamon Neste Oilin läheinen torialue valikoitui paikaksi runsaan tilansa vuoksi, Paltamon kunnanjohtaja Arto Laurikainen kertoo.

Betonimestarit sponsoroi Paltamon skeittipuiston
Kuljetus- ja kokoamistöihin meni päivä. Elementit valmistettiin Iisalmessa.Betonimestarit

Paltamon kunnassa ollaan innoissaan skeittipuistosta. Kuntaan on toivottu skeittipuistoa harrastajien keskuudessa jo pitkään. Sosiaalisessa mediassa paljon kiitellyn puiston odotetaan saavan paljon kävijöitä ympäri Kainuuta.

Skeittipuisto kerää varmasti paljon kokeilijoita lähikunnistakin.

Arto Laurikainen

– Skeittipuisto on herättänyt paljon nimenomaan positiivista huomiota. Puisto kerää varmasti paljon kokeilijoita lähikunnistakin, kunnanjohtaja Laurikainen sanoo.

Avajaisten ajankohta on harkittu päätös

Keskellä viikkoa kello 12 alkavat avajaiset (siirryt toiseen palveluun) on harkittu päätös. Pitkää matkaa kulkevat koululaiset pääsevät tapahtumaan paremmin, kun se on keskellä päivää. Koululaisia odotetaankin tulevan tapahtumaan yli 300. Avajaistapahtumaan on koululaisten lisäksi kutsuttu paljon väkeä, joista noin 100 vaikuttaisi olevan tulossa.

– Paljon odotetaan porukkaa tulevan, Matti Norvapalo Betonimestareilta kertoo.

Avajaisten ohjelmaan kuuluu muun muassa puheita ja haastatteluja. Pääesiintyjänä tapahtumassa toimii hip hop -artisti Timi Lexikon. Avajaisissa saadaan nauttia musiikista ja skeittauksen ilosta.

– Tämä on eräänlainen kansanjuhla. Kaikkemme teemme, että avajaisissa olisi hyvä meininki, Norvapalo sanoo.