Ruotsalainen kauppaketju veti pikkulasten korkokengät myynnistä ja pyysi anteeksi

Sosiaalisessa mediassa nousi myrsky, kun Coopin kenkäosastolta löytyi pienille tytöille tarkoitettuja kiilakoroilla varustettuja kenkiä.

Ulkomaat

Ruotsalainen kauppaketju Coop on pyytänyt anteeksi myytyään pikkulapsille kenkiä, joissa on korkea korko. Coopin mukaan kyseisten kenkien ei olisi koskaan pitänyt päätyä kauppojen hyllyille ja ne vedetään nyt myynnistä.

Kauppaketju joutui arvostelumyrskyyn sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun Ruotsin television SVT:n toimittaja oli paheksunut pikkutytöille tarkoitettuja kiilakorkokenkiä.

– Jotain murtuu sisälläni, kun näen kolmivuotiaan tyttäreni kompuroivan Coopin lastenosastolla korkeakorkoisissa kengissä. Ihan kuin olisin nähnyt Bambin liukkaalla jäällä. Ruotsissa tyttöjen kohtelu eroaa edelleen suuresti poikien kohtelusta, Joakim Lamotte kirjoitti mielipidekirjoituksessaan.

Lamotte kummasteli sitä, että tytöille edelleen suunnitellaan vaatteita ja kenkiä, jotka rajoittavat heitä. Samaan aikaan pojille on tarjolla vaatteita, joissa on helppo liikkua ja leikkiä.

Mielipidekirjoituksen poikima palaute sai Coopin ryhtymään nopeasti toimiin.

– Emme halua vahvistaa sukupuolirooleja, Coopin tiedottaja Louise Stephan vakuuttaa ja sanoo lasten korkokenkien päätyneen myyntiin vahingossa.

Aiemmin Ruotsissa on poistettu myrskyisän palautteen ansiosta kauppaketjujen valikoimista muun muassa pikkutytöille tarkoitettuja bikineitä ja mittanauhalta näyttänyt tytöille tarkoitettu vyö. Suomessa toimivat kauppaketjut ovat poistaneet myynnistä muun muassa pikkutytöille myytyjä push-up-liivejä.