Putin ja Porošenko aloittivat neuvottelut kättelyllä

Minskin kokoukseen osallistuvat myös EU:n ja itäisen Euraasian tulliliiton edustajat.

Ulkomaat
Minskin tapaaminen.
Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Ukrainan presidentti Petro Porošenko ovat saapuneet Valko-Venäjän Minskiin tiistai-iltapäivän neuvotteluja varten. Neuvottelut alkoivat kättelyllä ja yhteiskuvalla.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Ukrainan presidentti Petro Porošenko tervehtivät kättelemällä ennen Valko-Venäjän Minskissä pidettävien neuvottelujen alkua.

He tapaavat parhaillaan yhdessä EU:n ulkopoliittisen edustajan Catherine Ashtonin, Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukašenkan ja Kazakstanin presidentin Nursultan Nazarbajevin kanssa, Ukrainan presidentinkanslian Twitter-tilillä (siirryt toiseen palveluun) kerrotaan.

Lukašenka ja Nazarbajev edustavat kokouksessa itäistä Euraasian tulliliittoa, johon Venäjä olisi halunnut myös Ukrainan. Ukrainan uusi hallinto kuitenkin päätti solmia assosiaatiosopimuksen EU:n kanssa.

Putin sanoi neuvottelujen alkaessa assosiaatiosopimukseen viitaten, että Venäjä on "aina kunnioittanut ja kunnioittaa" muiden maiden valintoja, mutta ei toisten valtioiden vahingon kustannuksella.

Putinin ja Porošenkon mahdollisesta kahdenkeskisestä tapaamisesta ei ole toistaiseksi ilmoitettu.

Lähteet: Reuters, AFP, Itar-Tass