Rauhaniemen sillan purku aiheuttaa ruuhkia Tampereella

Tampereen Rauhaniemeen kuljetaan jatkossa Parantolankadun kautta. Liikennemäärät lisääntyvät selvästi sekä Parantolankadulla että Tammelan puistokadulla.

Kuva: Matti Vikman / Yle

Rauhaniemen sillan purkaminen käynnistyy syyskuun alussa. Alueelle on tulossa korvaava ajoreitti, joka kulkee Parantolankadun kautta.

Uutta reittiä pääsee Rauhaniemeen, Lapinniemeen ja Käpylään. Alueella on jo nyt paljon liikennettä, jota tuo osaltaan Koukkuniemen vanhainkoti. Onkin todennäköistä, että Parantolankatu ruuhkautuu ajoittain.

– Parantolankatu on ollut korjattavana, ja nyt se otetaan liikenteen käyttöön. Oletuksena on, ettei katu hirveästi ruuhkautuisi, mutta reitti Naistenlahdesta keskustan suuntaan Rauhaniemenkatua on ollut hyvä reitti ja siinä kulkee paljon työmatkaliikennettä ja muita ihmisiä eli kyllä tässä huomattavasti liikennemäärät lisääntyvät, kertoo liikenneviraston projektipäällikkö Mauri Mäkiaho.

Uudet opasteet kaduille

Parantolankatu kulkee Kekkosentien suuntaisesti Kalevan puistotien kohdalta Rauhaniemeen. Toistaiseksi katu on suljettu, mutta se avataan mahdollisesti jo syyskuun alkupäivinä.

Sitä ennen muun muassa Tammelan puistokadulle asennetaan opasteita ja liikennemerkkejä, jotka kertovat uusista liikennejärjestelyistä.

– Rauhaniemen silta suljetaan noin viikon kuluessa ja uudet reitit otetaan käyttöön saman tien, projektipäällikkö Mäkiaho toteaa.