Oikaisu

Ajankohtainen kakkonen kertoi 5. elokuuta Hämeenkyrön Pappilanjoen rantakiistasta. Jutussa oli joitakin asiavirheitä.

Ajankohtainen kakkonen

Jutun juonnosta saattoi saada mielikuvan, että niin sanotulla Kehäkukan laiturilla olisi ilotulituksia ja musiikkiesityksiä. Todellisuudessa laiturilla ei suoriteta ohjelmaa. Musiikkiesitykset tapahtuvat Kehäkukka Oy:n pihalla ja vuosittainen ilotulitus läheisessä Siljan puistossa. Purimo-laivan musiikkiesitykset ja ilotulitukset tapahtuvat kauempana järvellä.

Jutussa sanottiin, että ”Eduskunnan oikeusasiamies antoi huomautuksen: laiturilla ei ollut lupaa”. Oikeusasiamiehen päätöksessä todetaan kuitenkin, että ”laituri poikkeaa vuonna 1996 myönnetystä toimenpideluvasta, mitä tulee laituriin kuuluvaan vierasvenesiipeen”. Vesilain mukaiset vesitalousluvat molemmille laitureille on myönnetty vuonna 2002.

Jutussa sanottiin, että ”Hämeenkyrön kunta lupasi EU-hankkeen myötä siirtää laiturin”. Kunta ei kuitenkaan ole luvannut laiturin siirtoa, vaan kyse on hankesuunnitelmasta, jota kunta ei ole toteuttanut taloudellisista syistä.

Jutussa sanottiin, että rantakiista on kestänyt 18 vuotta. Ensimmäiset toimenpidevaatimukset kiistassa on kuitenkin esitetty vuonna 2001 eli kiistaa on käyty noin 14 vuotta. Juridisesti kiista on ratkaistu kunnan eduksi Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä vuonna 2013.