Kate Bushin comeback-konserttia ylistetään Britanniassa

Laulajan 22 konsertin kiertue myytiin loppuun muutamassa minuutissa keväällä.

kulttuuri

Kate Bush otti yleisönsä ensimmäisessä konsertissaan 35 vuoteen, brittimedia kertoo. Laulajalle osoitettiin suosiota seisoviltaan, kun lopetti lähes kolmituntisen konserttinsa Lontoossa.

55-vuotias laulajatar kiitti fanejaan "lämpimästä ja myönteisesti vastaanotosta". Bush avasi keikan kappaleella Lily albumilta Red Shoes, joka ilmestyi vuonna 1993. Hän ei esittänyt tunnettuja hittejään Wuthering Heightsia eikä Bobooshkaa lainkaan.

Sanomalehti The Guardian (siirryt toiseen palveluun) antaa arviossaan konsertille kuitenkin viisi tähteä ja kehuu, miten hyvän yhteyden laulaja sai yleisöönsä. Bush oli etukäteen toivonut, että konserttia ei kuvattaisi tai äänitettäisi kameroilla, tableteilla tai älypuhelimilla, koska hän halusi "yhteyden yleisöön". Suuri osa katsojista tuntui noudattavan pyyntöä.

Kate Bushin mukana lavalle nousi seitsemän muusikkoa ja viisi taustalaulajaa. Joukossa oli Bushin teini-ikäinen poika Bertie, joka laulajan mukaan rohkaisi hänen paluutaan lavoille.

Bush esiintyi Lontoon Hammersmith Apollo -konserttikeskuksessa. Samaisella lavalla hän piti edellisen konserttinsa vuonna 1979. Laulajan 22 konsertin kiertue myytiin loppuun muutamassa minuutissa keväällä.