Kainuussa kuvataan pitkä psykologinen trilleri

Ohjaaja Marton Jelinkon Guilt-elokuvan kuvaukset alkavat Kainuussa ensi viikolla. Tuotannossa on mukana sotkamolainen Black Lion Pictures.

kulttuuri
YLE

Guilt-elokuvan kuvaukset alkavat Kajaanissa ja sen lähiympäristössä ensi viikolla. Ohjaaja Márton ”Mara” Jelinkon psykologisen trillerin kuvaukset on aloitettu Helsingissä pari viikkoa sitten. 25 hengen kuvausryhmä työskentelee Kainuussa pari viikkoa.

Jelinkon toisen pitkän elokuvan pääosissa nähdään Lauri Tanskanen ja Matti Onnismaa. Trillerin tuottaa Outline Studios, ja tuottajana on Jemina Heinonen. Sotkamolainen elokuvatuotanto- ja levitysyhtiö Black Lion Pictures (siirryt toiseen palveluun) on mukana osatuottajana ja levittäjänä.

Jelinko on unkarilaislähtöinen elokuvaohjaaja, ja hän on asunut suuren osan elämästään Suomessa. Esikoisohjaus Pystyssä tuli Suomen ensi-iltaan keväällä 2013. Maailman ensi-iltansa ohjaus sai Budapestin Titanic-festivaaleilla vuonna 2012. Pystyssä palkittiin parhaana esikoisohjauksena Lontoon Raindance-elokuvafestivaaleilla. Lisäksi elokuvaa esitettiin useilla elokuvafestivaaleilla ympäri maailmaa.

Guilt-elokuvan kuvauksiin tarvitaan eri-ikäisiä avustajia Kajaanista ja lähialueilta. Kuvauksissa on mukana on myös Kainuun ammattiopiston opiskelijoita.