Facebook-tempaus sai jättisuosion – Jaana ja Satu kelaavat pyörätuoleilla yli 300 kilometriä: "Voi ei"

Kouvolassa asuva Jaana Kivimäki sai eilen päähänpiston. Hän latasi avustajansa kanssa Facebookiin kuvan, jossa he lupaavat kelata pyörätuolilla Tuurin kyläkauppaan, jos kuva saa 10 000 tykkäystä. Kuva saavutti hurjan suosion.

Kotimaa
Kaksi pyörtuolissa istuvaa naista Facebook-kuvassa
Jaana Kivimäki ja Satu Ikonen kelaavat pyörätuoleilla Kouvolasta Tuuriin syyskuun lopussa.Tuomas Punkkinen

Kouvolan Myllykoskella asuva Jaana Kivimäki lähti tiistaina avustajansa Satu Ikosen kanssa pyörätuolilenkille, kun hän sai päähänpiston.

– Puhuimme Tuurin kyläkaupasta ja siitä, etten ole koskaan käynyt siellä. Sitten vain keksimme, että laitetaan Facebookin kuva, jossa lupaamme kelata pyörätuoleilla Tuuriin jos kuva saa 10 000 tykkäystä, Kivimäki kertaa tapahtumien kulkua.

Kuva lähti varsinaiseen lentoon. 10 000 tykkäystä tuli täyteen muutamassa tunnissa, ja aamupäivällä kuvaa oli peukuttanut jo liki 24 000 henkilöä. Jakoja oli lähes 900.

– Voi ei, en olisi ikinä uskonut. Olisi pitänyt laittaa 100 000 tykkääjää, niin ei tarvitsisi lähteä, Kivimäki hymähtää.

Ei lunta, kiitos

Lupaus pitää. Kaksikko lähtee pyörätuoleilla kohti Tuuria syyskuun lopulla. Kelattavaa on yli 300 kilometriä. Kivimäen mukaan pyörätuoli kulkee noin kymmenen kilometriä tuntivauhtia.

– Jos matkavauhti on 50 kilometriä päivässä, niin reissuun ei pitäisi mennä montaa päivää. Olemme jo suunnitelleet reittiä. Mukaan lähtee asuntoauto, jossa voimme nukkua.

Kivimäki on saanut valtavasti yhteydenottoja, joissa tarjotaan pyörätuolimatkaajille ruoka- ja yöpymispaikkoja. Sää hiukan jännittää.

Olisi pitänyt laittaa 100 000 tykkääjää, niin ei tarvitsisi lähteä.

Jaana Kivimäki

– Toivottavasti lunta ei tule kovin aikaisin, se hankaloittaa matkantekoa. Viileää saa olla, mutta ei lunta.

"Mylsän" kadut käyvät tylsiksi

Kivimäki on ammattilaistason vammaisratsastaja, jolta jäivät ratsastuksen MM-kisat väliin kilpahevosten loukkaantumisen vuoksi. Aika on käynyt pitkäksi.

– Ei ole ollut oikein mitään tekemistä ja suoraan sanoen ketuttaa, etten päässyt kisoihin. Mylsän kadut käyvät jo tylsiksi. Nyt tulee ainakin vaihtelua.

Avustaja Satu Ikonen ei tarvitse pyörätuolia, mutta on viime aikoina innostunut kulkemaan avustettavansa tavoin pyörätuolissa.

– Pakotin hänet tuoliin vasta muutama viikko sitten. Menen aina 300 metriä häntä edellä. Minä kyllä pystyn tuohon matkaan, mutta Satun puolesta vähän huolestuttaa, Kivimäki nauraa.