Nenäpäivä tulee taas - "Vaikeista ajoista huolimatta uskotaan kansanliikkeen voimaan"

Nenäpäivä järjestetään tänä syksynä jo kahdeksatta kertaa. Suomalaiset ovat ottaneet hyvän puolesta hulluttelun omakseen.

Kotimaa
Nenäpäivän logo
Suomalaiset ovat ottaneet hyvän puolesta hulluttelun omakseen, mutta onko tapahtumalla paineita uudistua? Maria Bonnorin haastateltavina ovat Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Anu Rapeli ja Etelä-Savon projektipäällikkö Merja Pulliainen.

Hyväntekeväisyyskampanja Nenäpäivää on järjestetty Suomessa vuodesta 2007 lähtien. Ensimmäisenä vuonna köyhien maiden lasten auttamiseksi saatiin kerättyä 1,6 miljoonaa euroa. Viime vuoden ennätystulos oli jo 2,9 miljoonaa euroa, ja tänä vuonna tähdätään samaan.

- Vaikeista ajoista huolimatta ollaan positiivisin mielin liikenteessä ja uskotaan kansanliikkeen voimaan, sanoo Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Anu Rapeli.

Tänä vuonna tutustutaan lasten arkeen Nepalissa ja Sierra Leonessa

Keräystuloilla edistetään kehitysmaiden lasten elinoloja, koulutusta ja terveydenhuoltoa. Eri järjestöjen avustuskohteissa ovat tänäkin vuonna käyneet tutustumassa julkisuudesta tutut henkilöt. Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASKin hankkeissa Nepalissa vierailivat laulaja Krista Siegfrieds ja uutisankkuri Jussi-Pekka Rantanen. Laulaja Juha Tapio ja taiteilija, toimittaja Rakel Liekki kävivät tutustumassa lasten arkeen Sierra Leonessa.

- Tarkoitus on, että he lähtevät itse näkemään ja kokemaan sen avun tarpeen, kun jokaista suomalaista ei pystytä viemään paikan päälle, sanoo Rapeli.

Kehitysmaiden lasten tarinoita kuullaan Nenäpäivä-showssa Yle TV2:ssa 7. marraskuuta ja Radion sinfoniaorkesterin Nenäpäivä-konsertissa Yle TV1:ssä 24. lokakuuta.

Etelä-Savo on saanut Nenäpäivän tapahtumille oman vastuuhenkilön

Elo-syyskuussa Nenäpäivä Network kiertää ympäri Suomen kertomassa, miten ihmiset eri kaupungeissa ja maakunnissa voivat lähteä mukaan kampanjaan.

Etelä-Savoon on saatu ensimmäistä kertaa Nenäpäivän järjestämisestä vastaava projektipäällikkö, Merja Pulliainen. Nenäpäivä-tempauksia ideoivat yritykset, yhteisöt ja yksityiset ihmiset voivat ottaa yhteyttä häneen.

- Voi osallistua toisten järjestämiin tempauksiin tai luoda vaikka omassa työpaikassa oman tempauksen tai perustaa tiimin ja lähteä sen kautta hankkimaan keräysvaroja, Pulliainen ehdottaa.

_Korjattu 28.8.2014 klo 13:25: Nepalissa vieraillaan Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASKin hankkeissa, ei Solidaarisuus-keskuksen hankkeissa, kuten jutussa aiemmin kerrottiin. _