Rovaniemen teatteri tarjoaa kulissikierroksia

Kierrokset ja lisäesitykset ovat osa Rovaniemi-viikkoa, jota vietetään 1.-7. syyskuuta.

teatteritaide
Viime kauden menestyjä MIelensäpahoittaja ja poika avaa Rovaniemen teatterikauden
Viime kauden menestyjä Mielensäpahoittaja ja poika avaa Rovaniemen teatterikauden. Mielensäpahoittajana on Vesa-Matti KomonenJouni Porsanger / Rovaniemen teatteri

Rovaniemen teatterissa pääsee kurkistamaan kulissien taakse syyskuun ensimmäisellä viikolla.

Ensi keskiviikkona teatterin tekemisen taustoista kiinnostuneet pääsevät maksuttomalle tutustumiskierrokselle kulisseihin klo 16 ja 17.30 alkaen. Kierrosten lähtöpaikkana on Maakuntakadun lippukassa.

Oppaana on teatterikuraattori Johanna Virsunen.

Uusia näytöksiä lavalla

Teatterilla on Rovaniemi-viikon (siirryt toiseen palveluun) kunniaksi myös normaalia enemmän näytöksiä.

Ensi torstaina on ennakkonäytös Tiina Lymin käsikirjoittamasta tragikomediasta S.O.S., jonka on ohjannut teatterinjohtaja Juha Vuorinen. Ensi-ilta on lauantaina 6. syyskuuta.

Teatterilta vinkataan kysymään näytösten lippujen saatavuutta etukäteen lippukassalta, koska torstain esityksen kaikki liput on jo varattu.

Varjoteatteria kaikenkielisille katsojille

Torstaina klo 10 alkaen nähdään ensimmäistä kertaa Rovaniemellä myös Maria Baric Companyn sirkus- ja varjoteatteriesitys Ankanpoikaa etsimässä, jonka muut esitykset ovat perjantaina klo 10 sekä lauantaina klo 12 ja 15.

Esitys herättää esineet ja varjot eloon tempuin ja teatterin keinoin sekä tarjoaa musiikkia, mimiikkaa ja komiikkaa. Se päästää unien ja ystävyyden maailmaan ja soveltuu kaikenkielisille yli 3-vuotiaille katsojille.

Ankanpoikaa etsimässä -näytöksissä sirkustaiteilee Outi Ikonen, nukke- ja varjoteatterihahmojen takana ovat Saana Trygg, Nemanja Stojanovic ja Maria Baric. Heidän johdollaan voi lauantain näytösten jälkeen tutustua varjoteatteritekniikkaan ja valmistaa varjoteatterinukkeja. Perjantaina järjestetään myös Taiteiden yö (siirryt toiseen palveluun), jonka ohjelmaan kuuluu myös Rovaniemen Teatterin Syyssikermä.

Rovaniemi-viikko järjestetään tänä vuonna 34. kerran. Viikon teemana on "pohjoinen energinen kaupunki".