Ukraina: Jopa sata venäläistä panssariajoneuvoa ylittänyt rajan

Ukrainan armeija sanoo kahden venäläisen sotilaskolonnan ylittäneen maiden välisen rajan. Toisessa kolonnassa on jopa sata ajoneuvoa.

Ukraina
Ukrainan armeijan vapaaehtoispataljoonan sotilas.
Ukrainan armeijan vapaaehtoispataljoonan sotilas tähyää Novoazovskin kaupunkiin lähellä Donetskia 27. elokuuta. Alexander Khudoteply / EPA

Jopa sata venäläistä sotilasajoneuvoa on ylittänyt maiden välisen rajan, sanoo Ukrainan armeija tiedotteessaan. Venäjältä saapunut kolonna koostuu panssarivaunuista, panssaroiduista miehistönkuljetusvaunuista ja raketinheittimistä, armeija kertoo.

Kolonnan kerrotaan lähestyvän Telmanoven kaupunkia, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä rajalta Donetskin ja Mariupolin suurkaupunkien välissä.

Armeija ei osannut kertoa, minkä maalaisia olivat kolonnan sotilaat. Armeija oli kuitenkin vakuuttunut, että ajoneuvot olivat peräisin Venäjältä, koska mistään muualta ne eivät voineet olla.

Uutistoimisto AFP:n samalla tieosuudella liikkuneet toimittajat olivat eilen tiistaina havainneet panssarivaunujen jälkiä ja kuulleet räjähdyksiä.

Ukrainan armeija kertoo edelleen, että pienempi venäläinen sotilaskolonna oli tullut rajan yli Donetskin tasalla. Kolonnaan kuului kuusi raketinheitintä ja kahdeksan sotilaskuorma-autoa, joista kahdessa oli sisällä sotilaita.

Tietoja ei ole voitu täysin varmistaa puolueettomista lähteistä. Jos armeijan esittämät väitteet pitävät paikkansa, merkitsee se Venäjän entistä laajempaa osallistumista Ukrainan konfliktiin.

Kuluneen vuorokauden aikana on taisteluissa kuollut 13 ukrainalaista sotilasta ja 36 on haavoittunut, kertoo armeijan tiedottaja.

Lähteet: Reuters, AFP