Minipossu Tertun treffi-ilmoitus tuotti tulosta

Eläinmaailmassakin kumppanuuden kehittyminen ottaa aikaa. Vaikka kahden vastikään kohdanneen minipossun suhde ei heti hehku, sen uskotaan lämpenevän pikku hiljaa.

ilmiöt
Minipossut kuopivat pahnojaan.

Kun lahtelaisen Yli-Marolan kotieläinpihan minipossu Tertun pitkäaikainen kaveri Ossi otti ja kuoli kesällä, kotieläinpihan toimintaa pyörittävä Lahden 4H -yhdistys laittoi ison pyörän pyörimään.

Minipossuilla lajikumppanin löytyminen ei ole yksinkertaista, joten apua haettiin laajalti.

– Käytimme kaikki mahdolliset keinot netissä ja sosiaalisessa mediassa. Radiossakin uutta kumppania kuuluteltiin, kertoo eläintenhoitaja Henna Kilpinen.

Työ tuotti tulosta. Ehdokkaita oli lopulta tarjolla parikymmentä.

– Pääsimme karsimaan ehdokkaita oikein Unelmien poikamiespossu -tyylillä, Kilpinen nauraa.

Hiljaa hyvä tulee

Uudeksi kaveriksi 14-vuotiaalle Tertulle valikoitui parivuotias Pekko, vaalea adonis Orivedeltä. Ensikohtaaminen ei kuitenkaan ollut rakkautta ensisilmäyksellä.

– Pekko on ujo kaveri, ei aikamiespoika ollenkaan. Se kaipaa paljon hellyyttä ja huolenpitoa.

Terttu on kuuma puuma ja opettaa Pekkoa talon tavoille.

Henna Kilpinen

Vaikka kaksikon kumppanuus ei vielä hehku ja yhteisellä ruokakupilla on ollut kahnausta, Henna Kilpinen uskoo, että pian Terttu ja Pekko lämmittävät toisiaan ja pötköttelevät yhteisillä pahnoilla sulassa sovussa.

– Terttu on kuuma puuma ja opettaa Pekkoa talon tavoille. Pari viikkoa siinä menee, Henna Kilpinen uskoo.

Miniminipossuja suhteesta on turha odottaa Tertun iän ja terveydentilan takia.

– Terttu ei voi saada perheenlisäystä, mutta Pekon on hyvä olla fiksun ja kokeneen ladyn seurassa. Kesäksi Pekosta kehittyy varmasti yhtä hyvä vetonaula kuin Tertusta, joka nauttii huomiosta ja kaikesta siitä gloriasta, jota se yleisöltä kotialäinpihalla saa.