Paltamossa on nyt melkein kaikkea

Paltamo voitti skeittiradan sosiaalisessa mediassa järjestetyssä kilpailussa. Käyttäjät olivat uudesta radasta innoissaan avajaispäivän sateesta huolimatta.

Paltamo
Skeittipuisto.
Tiia Korhonen / Yle

Uuden skeittipuiston avajaiset vetivät torin täyteen väkeä keskiviikkona. Paltamolaisnuoret olivat niin innoissaan, että he testasivat skeitiramppia jo viimeisten puheiden aikana.

– Ihan hyvä, mutta kun satoi vettä, niin se oli tosi liukas, kertoo Ilkka Karjalainen.

– Me ollaan skeitattu aiemmin tuola palaneella tehtaalla, siellä on rampit tehty, jatkaa Janne Heikkinen.

Nuoret ovat toivoneet Paltamoon skeittipuistoa jo pitkään. Ilman lahjoitusta sitä ei välttämättä olisi saatu, kiittelee kunnanjohtaja Arto Laurikainen.

– Kyllä se ehkä olisi ollut vähän kyseenalaista, että olisimme pystyneet tekemään tämän ilman lahjoitusta. Tämä on todella upea ja hieno lahja meidän nuorille.

Skeittipuisto pysäyttää ohikulkijan

Puisto sijaitsee keskellä kylää ja ison tien varressa, joten sen uskotaan houkuttelevan kävijöitä myös muualta. Puiston sijainti miellyttää myös nuoria.

Skeittaajia puistossa.
Nuoret tulivat puistoon monelaisilla laudoilla.Tiia Korhonen / Yle

– Nyt on paljon parempi, tuossa on huoltoasema vieressä, niin sieltä saa ruokaa. Jaksaa paremmin skeitata, nauravat Janne Heikkinen ja Ilkka Karjalainen.

Puiston Paltamoon lahjoitti iisalmelainen betonialan yritys. Paltamo erottui 1 700 ehdotuksen joukosta edukseen, sanoo toimitusjohtaja Seppo Saarelainen.

– Perustelut olivat erittäin hyviä ja innostus oli suurta. Katsoimme, että Paltamossa tarvitaan puistoa. Kainuussa on myös työttömyyttä ja porukat lähtevät pois, joten on tärkeää, että nuorisoa ja heidän aktiivisuuttaan arvostetaan.

Janne Heikkisen mukaan Paltamo on nyt hyvä paikka asua. Ilkka Karjalaisen mielestä kunnasta uupuu kuitenkin vielä yksi asia.

– Mäkkäri.