Yli 10 000 satimessa ISIS:n piirittämässä kaupungissa Irakissa – Obama harkitsee ilmaiskuja

YK on kertonut olevansa vakavasti huolissaan tilanteesta Amerlin kaupungissa Pohjois-Irakissa. Kaupungin asukkaat ovat vaarassa uskontonsa vuoksi ja myös sen takia, että he ovat vastustaneet ISIS-järjestöä.

Ulkomaat
Irakin armeijan helikopterit ovat toimittaneet kaupunkiin ammuksia ja avustustarvikkeita.
Irakin armeijan helikopterit ovat toimittaneet kaupunkiin ammuksia ja avustustarvikkeita. Reuters

Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman kerrotaan harkitsevan ilmaiskuja Pohjois-Irakissa Amerlin kaupungissa satimessa olevien asukkaiden auttamiseksi.

Ääri-islamistinen ISIS-järjestö on piirittänyt Amerlia BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) jo yli kahden kuukauden ajan. Kaupungissa olevilla noin 12 000 ihmisellä on pulaa ruoasta ja vedestä ja he pelkäävät joutuvansa ISISin islamistien käsiin.

Irakin armeija on tällä viikolla tehnyt ilmaiskuja Amerlin piirittäjiä vastaan. Helikopterit ovat toimittaneet kaupunkiin ammuksia ja avustustarvikkeita. Asukkaat kertovat, että he ovat joutuneet organisoimaan itse puolustuksensa.

YK:n Irakin lähettiläs Nickolay Mladenov sanoi jo lauantaina (siirryt toiseen palveluun) tiedotteessa, että "mahdollisen verilöylyn estämiseksi tarvitaan välittömiä toimia".

Amerlin asukkaat ovat Irakin turkmeeneja. He ovat vaarassa sekä shiialaisuutensa että ISISin vastustamisen vuoksi. Yhdysvaltalaisviranomaiset varoittavat, että Amerlia voi kohdata sama kohtalo kuin tuhansia jesidejä, jotka joutuivat pakenemaan sunni-islamisteja Sinjar-vuorelle.

Lähteet: AFP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus