Minna Parikasta Vuoden nuori muotoilija

Vuoden nuori muotoilija -palkinto on myönnetty Minna Parikalle. Hän on tunnetuimpia suomalaisia kenkäsuunnittelijoita tavaramerkkinään persoonallinen ja leikkisä tyyli. Parikan suunnittelemia naisten kenkiä koristavat tupsut, pupun ja hiiren korvat.

kulttuuri
Korkokenkä.
Yle
Minna Parikka.
Vuoden nuori muotoilija -palkinto on myönnetty Minna Parikalle. Hän on tunnetuimpia suomalaisia kenkäsuunnittelijoita tavaramerkkinään persoonallinen ja leikkisä tyyli. Parikan suunnittelemia naisten kenkiä koristavat tupsut, pupun ja hiiren korvat.

Minna Parikka tiesi jo nuorena toiveammattinsa.

- Hyvin nuorena olen alkanut käyttää korkkareita ja saanut aina kiksit kenkien ostamisesta, niiden käyttämisestä ja myös niiden suunnittelusta, Minna Parikka sanoo.

Design Forum Finland on jakanut Vuoden nuori muotoilija -palkintoa vuodesta 2000 alkaen poikkeuksellisesta, omaperäisestä ja korkeatasoisesta osaamisesta.

- Todella hienoa saada sellainen tunnustus pitkäaikaisesta työstä. Parastahan tässä palkinnossa on se, että minua kutsutaan taas nuoreksi.

34-vuotias Minna Parikka opiskeli kenkäsuunnittelua Englannissa ja työskenteli valmistumisensa jälkeen Lontoossa, Milanossa ja Barcelonassa. Hän palasi Suomeen ja perusti oman yrityksen. Se työllistää Suomessa kahdeksan henkilöä.

- Haluan suunnitella kenkiä jotka ovat iloisia, leikkisiä, myönteisiä, ei liian varman päälle. Sellaisia kenkiä, että ne veisivät käyttäjänsä uusiin seikkailuihin ja ennalta arvaamattomiin tilanteisiin.

Kengissä pupukorvia

Parhaiten suunnittelija tunnetaan naisellisista korkokengistä sekä persoonallisesta, humoristisesta tyylistä. Hänen kengissään räiskyvät värit ja kenkiä koristavat pupu- ja hiirikorvat sekä näyttävät tupsut.

- Ammennan ideoita aktiivisesta elämästä. Siitä, että teen mahdollisimman paljon asioita, tapaan paljon ihmisiä ja matkustan, Minna Parikka kertoo.

Yrityksen kengät valmistetaan Espanjassa ja Portugalissa. Niitä myydään yli 20 maassa.

Täytyy katsoa, mitä muut tekevät, mutta ei saa lampaan lailla lähteä trendien perään ja seuraamaan muita.

Minna Parikka

- Ei saa jämähtää. Täytyy koko ajan kehittyä. Täytyy katsoa, mitä muut tekevät, mutta ei saa lampaan lailla lähteä trendien perään ja seuraamaan muita.

Suunnittelija muistuttaa, että kengät eivät ole koristeita, vaan käyttöön tarkoitettuja.

- Hyvässä kengässä yhdistyy moni asia: valmistus, laatu, laadukkaat materiaalit, design, joka on omaperäinen ja aikaa kestävä. Tärkeää on myös käytettävyys.

Vuoden nuori muotoilija -palkinto on suuruudeltaan 5000 euroa. Lisäksi osana tunnustusta suunnittelijan tuotantoa on esillä Design Forum Showroom –näyttelytilassa Helsingissä 29.9. alkaen.