Nigerin parlamentin puhemiestä epäillään vauvojen myyntiin sotkeutumisesta

Parlamentin puhemies Hama Amadou on väittänyt lapsikauppatutkimusta poliittiseksi ajojahdiksi.

Ulkomaat

Nigerin parlamentin puhemiehen epäillään osallistuneen vauvojen kauppaamisskandaaliin. 17 ihmistä pidätettiin kesäkuussa, koska heidän epäiltiin hankkineen vastasyntyneitä vauvoja "vauvatehtaista" naapurimaasta Nigeriasta. Pidätettyjen joukossa oli parlamentin puhemiehen vaimo ja useiden muiden poliitikkojen vaimoja.

Nigerin parlamentti poisti eilen keskiviikkona puhemiehensä Hama Amadoun immuniteetin ja antoi luvan pidättää puhemiehen epäiltynä vauvojen kauppaamisesta. Nigerin valtiontelevisio kertoo, että Amadou on sen jälkeen paennut maasta.

Amadoun ja presidentti Mahamadou Issoufoun välit ovat olleet kireät, ja presidentti Issoufou on syyttänyt Amadouta ja tämän puoluetta Nigerien Democratic Movementia sotilasvallankaappauksen suunnittelusta.

Amadou on väittänyt lapsikauppatutkimusta poliittiseksi ajojahdiksi.

Nigeriassa on paljastunut viime vuosina useita vauvatehtaita, joissa naisia pidetään vankina, kunnes he synnyttävät lapsensa vangitsijansa myytäviksi. Naiset ovat usein hyvin nuoria.

Euroopan unionin mukaan Nigeria on Kiinan ohella suurin lähtömaa Eurooppaan suuntautuvalle ihmiskaupalle. Nigeriassa ihmiskauppa on kolmanneksi yleisin rikos, EU raportoi.

Lähteet: AP, Reuters, Yle Uutiset