yle.fi-etusivu

VTT aloittaa jälleen yt-neuvottelut - saattaa vähentää jopa satoja

Esitetty vähennys vastaa 14,5 prosenttia VTT:n henkilöstön määrästä. VTT perustelee yt-neuvotteluita kotimaan yksityisen sektorin vähentyneellä kysynnällä ja valtion säästötoimilla.

talous
VTT logo
Yle

Teknologian tutkimuskeskus VTT aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. Yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä ja kaikkia VTT:n paikkakuntia.

Alustavan arvion mukaan vähennystarve on kokonaisuudessaan korkeintaan 350 henkilötyövuotta. Mahdollisten henkilöstövähennysten lisäksi kyseeseen voivat tulla erilaiset tehtävien järjestelyt ja muutokset.

Esitetty vähennys vastaa 14,5 prosenttia VTT:n henkilöstön määrästä.

VTT perustelee yt-neuvotteluita kotimaan yksityisen sektorin vähentyneellä kysynnällä ja valtion säästötoimilla.

VTT:n mukaan sen kotimaan yksityisen sektorin tutkimuspalvelujen kysyntä on ollut laskussa viiden viime vuoden ajan.

Henkilöstökustannuksiin suunniteltujen leikkausten lisäksi VTT tavoittelee 10–15 miljoonan euron säästöjä myös muista kuluista.

VTT kävi yt-neuvotteluja myös viime vuonna. Viime vuoden yt-neuvotteluiden ja muun muassa eläköitymisen seurauksena VTT:n henkilöstö väheni viime vuoden aikana 255 henkilöllä. Tämän vuoden heinäkuussa VTT:n palkkalistoilla oli noin 2 400 henkilöä.

VTT:llä on toimipisteitä Espoossa, Oulussa, Tampereella, Jyväskylässä, Nurmijärvellä, Turussa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Kajaanissa ja Raahessa.

Palkansaajajärjestö Pardia ja Tekniikan akateemiset TEK ovat huolissaan VTT:n vähennysaikeista.

TEK toteaa, ettei VTT:n toimintaa saa näivettää. TEK:n puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström sanoo, että valtion pitäisi turvata VTT:n rahoitus budjettineuvotteluissa. TEK muistuttaa, että VTT:n tekemä tutkimus on tärkeässä roolissa Suomen elinkeinoelämän menestyksen kannalta.

Myös Pardia toteaa, että teollisuuden murrosvaiheessa, jossa Suomi nyt elää, tarvitaan pitkäjänteisyyttä tutkimusrahoitukseen.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Egypti

Analyysi: Egyptin synkkä päivä

Egypti

Suurlähettiläs Egyptin iskusta: Huomattavasti kovempi kuin aiemmat

Orjuus

Libyan orjahuutokaupat: CNN:n kuvat paljastivat ongelman, josta kaikki tiesivät

Kaamos

Kaamos otti taas Suomen synkkään syleilyyn – Näillä vinkeillä jaksat pirteänä läpi pitkän pimeän