Huhtiniemen kaavavalitukset kaatuivat – hotellin suunnittelu voi alkaa

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt yksityisten henkilöiden tekemät valitukset Lappeenrannan Huhtinimen alueen asemakaavasta. Buildia Oy voi nyt aloittaa hotellin ja alueen toimintojen suunnittelun.

Kuva: Buildia Oy

Lappeenrannan Huhtiniemeen päästään rakentamaan hotellia. Korkein hallinto-oikeus on hylännyt kymmenen yksityishenkilön tekemät valitukset alueen asemakaavasta. Korkein hallinto-oikeus ei asiaa selvitettyään ole löytänyt syytä muuttaa Kouvolan hallinto-oikeuden päätöstä.

Huhtiniemen hotellin toteuttajan Ultivista Oy:n toimitusjohtaja Sami Alatalo on tyytyväinen päätökseen.

– Tämä oli odotettu päätös. Nyt aletaan tutkia mitä päätös pitää sisällään ja kootaan joukot jatkamaan suunnittelua, Alatalo sanoo.

70 miljoonan euron matkailualueen toteuttaa Ultivista Oy:n ja Conte Invest Oy:n omistama rakennuttajayhtiö Buildia Oy. Asemakaavan saatua nyt lainvoiman alkaa hotellihankkeen suunnittelu toden teolla. Rakennustöihin Huhtiniemessä päästään kuitenkin aikaisintaan ensi vuonna.

Alatalo ei vielä tässä vaiheessa osaa kertoa, missä mittakaavassa hotelli tullaan toteuttamaan. Asemakaava määrittää suunnittelua omalta osaltaan. Osin hankkeeseen vaikuttaa myös taloustilanne.

– Vielä en pysty sanomaan ykistyiskohtia, edes sitä onko toteutettava kohde kylpylähotelli.

Hotellisuunnitelmissa alusta asti mukana ollut Conte Investin Janne Mäenpää sanoo, että oikeuden päätös tuntuu mukavalta.

– Hienoa, että asia nyt nytkähtää yhden pykälän eteenpäin.