Huhtiniemen hotellin ansiosta myös rantaraitti etenee

Rakennustyöt voisivat alkaa ensi vuonna. Alueen ulkoilureittejä aiotaan myös parantaa. Leirintäalueellekin varataan tilaa.

Huhtiniemi, Lappeenranta
Havainnekuva Huhtiniemeen nousevasta kylpylähotellista.
Buildia Oy

Lappeenrannan kaupunki on valmis aloittamaan kunnallistekniikan rakentamisen Huhtiniemeen nousevaa hotellia varten. Kunnallistekniikan suunnitelmat on tehty ja rakentaminen voi käynnistyä nopeastikin. Kustannukset katetaan tontin myyntituloilla.

– Kun Huhtiniemen matkailualueen asemakaava on nyt vahvistettu, on kaupungilla valmius rakentaa kunnallistekniikka tontin rajalle, kertoo kaupunginsihteeri Juha Willberg.

Hotellisuunnitelmat käynnistävät alueella myös jäissä olevan rantaraitin rakentamisen ja muiden ulkoilureittien parantamisen. Suunnitelmat niiden osalta ovat jo olemassa.

– Rantaraitin jatkaminen lähtee nyt vihdoin liikkeelle! Tekemättä oleva osa yhdistää Rakuunamäen alta tulevan reitin Huhtiniemen liikuntakeskukseen ja sieltä edelleen Skinnarilaan ja Sammonlahteen, Willberg iloitsee.

Katusuunnitelmia, liikuntareittejä ja leirintäalue

Huhtiniemen asemakaavan saatua nyt lainvoiman, voi rakennuttaja Buildia käynnistää alueen yksityiskohtaisen suunnittelun. Kaupungin puolella uskotaan, että rakentaminen voisi käynnistyä vuoden kuluttua. Tämä vaatii vielä arkkitehtuurikilpailun, johon rakennuttaja on sitoutunut.

Kunnallistekniikan lisäksi myös alueen katujärjestelyt tarkastellaan uudelleen. Alueelle tarvitaan ainakin yksi uusi katu, että liikuntakeskukseen saadaan kunnollinen tieyhteys.

Alueen kesä- ja talviliikuntareittejä aiotaan myös parantaa. Esimerkiksi latuverkostoa parannetaan siten, että Huhtiniemestä olisi parempi yhteys lentokentän ladulle.

Huhtiniemessä nyt toimivalle leirintäalueella varataan tulevaisuudessa tila hotellin läheisyydestä. Suunnitelmat senkin osalta ovat valmiina.