Kansanedustaja tyrmistyi: Kansallisomaisuutta ei saa myydä ulkomaille

Metsähallituksen valmistelema suurien metsätilojen myynti ulkomaille tuli täytenä yllätyksena kansanedustaja Timo Korhoselle (kesk.). Korhonen on eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen, eikä hyväksy kansallisomaisuuden myyntiä.

Kotimaa
Maastopalo
Yle

Kainuun maakuntahallituksen puheenjohtaja ja Keskustan kansanedustaja Timo Korhonen on tyrmistynyt Metsähallituksen suunnitelmista myydä suuria metsätiloja ulkomaille.

Vaikka Korhonen on Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen, tieto metsien myynnin valmistelusta ulkomaille tuli hänelle yllätyksenä.

– Erittäin yllättävä uutinen, enkä usko, että se etenee. En näe mitään myönteistä siinä, lähdettäisiin realisoimaan tällaista yhteiskunnan kansallisaarretta ulkomaalaiseen omistukseen. Missään tapauksessa en tule jättämään asiaa tähän, sanoo Korhonen.

Korhonen vertaa tilannetta jäissä oleviin Metsähallituksen yhtiöittämissuunnitelmiin.

– Metsähallituksen yhtiöittämistä on laajasti vastustettu muun muassa pelolla, että kansallisomaisuutta pilkottaisiin ja myytäisiin. Yhtiöittäminen on pystytty toistaiseksi torppaamaan.

Korhosen mukaan maaomaisuuden laajamittainen myynti rahapulan varjolla ei saa poliittista hyväksyntää.

– Jos maaomaisuuden myyntiä edelleen valmistellaan, niin se on kyllä vastoin isoa poliittista tahtotilaa tässä yhteiskunnassa, sanoo Korhonen.