Hotelli Keurusselkä suljetaan sunnuntaina

Perinteikäs hotelli Keurusselkä Keuruulla suljetaan sunnuntaina. Hotellin taustayhtiö Lomaliitto meni konkurssiin vuonna 2009, ja siitä asti hotelli on toiminut konkurssipesän lukuun.

Kotimaa
Hotelli Keurusselän matto
YLE Keski-Suomi

Hotelli Keurusselkä on toiminut Keurusselkä -järven rannalla Keuruulla 65 vuotta. Sen toiminta päättyy sunnuntaina, sillä toimintaa vuodesta 2009 pyörittänyt Lomaliiton konkurssipesä on päättänyt sulkea hotellin.

– Kaikki muut Lomaliiton hotellit on jo myyty, ja yksinään Keurusselän pyörittäminen on ollut hankalaa eikä kovin voitollista. Siksi meidän piti tehdä päätös hotellin sulkemisesta ennen talvikautta, sanoo Lomaliiton pesänhoitajana toimiva asianajaja Juho Lenni-Taattola.

Konkurssipesä on koko ajan etsinyt Keurusselälle ostajaa, mutta panttivelkojille kelpaavaa kandidaattia ei ole löytynyt.

Viimeinen niitti Keurusselälle oli huono viime talvi, jonka vuoksi saamatta jäi arviolta pitkälle toista sataa tuhatta euroa liikevaihtoa.

Keurusselkä ja sen myyminen siirtyy nyt pantinhaltijoitten harteille. Konkurssipesän suurimmat velkojat ovat Työeläkeyhtiö Elo ja Nordea -pankki. Elon rahoituspäällikkö Tapani Pulkki sanoo Suur-Keuruu -lehdessä, että ainakin Elon intressissä on löytää Keurusselälle ostaja.

Terveen hotellin liikevaihto

Keurusselän toimintaa on konkurssipesän lukuun pyörittänyt Next Hotels Finland.

– Siinä on ollut ihan kohtuullisen terveen hotellin liikevaihto. Se on vain hirveän vanhanaikainen talo, sen energiakustannukset ovat valtavat suhteessa mahdolliseen liiketoimintaan. Se vaatisi merkittävän peruskorjauksen, sanoo Next Hotels Finlandin toimitusjohtaja Antti-Jussi Suonenlahti.

Suonenlahti vertaa Keurusselkää Kirkkonummen Långvikiin.

– Vaati kymmenien miljoonien panostuksen, että se tuotiin nykyaikaan, hän toteaa.

Suonenlahden näkemyksen mukaan Keurusselän ongelmat ovat sen sijainti ja liikenneyhteydet.

– Sinne on vaikea saada ihmisiä kulkemaan, kun ei ole esimerkiksi toimivaa junayhteyttä, joka isommissa kokouksissa on välttämätön. Lento Jyväskylään ja vuokra-auto käy kalliiksi. Toisaalta hotelli on kyllä ympäristönsä puolesta fantastisella paikalla, hän sanoo.

Keurusselällä on kaksitoista vakituista työntekijä ja parikymmentä osa-aikaista.

– Henkilökuntaa tahdon erikseen kiittää siitä miten hyvin ja ammattitaitoisesti he ovat tässä vaikeassa tilanteessa työnsä hoitaneet, sanoo puolestaan pesänhoitaja Lenni-Taattola.