Puolustusvoimat julkaisi Suomen ilmatilassa otetun kuvan venäläiskoneesta

Loukkausepäilyistä ei yleensä anneta julkisuuteen valokuvatodisteita. Kone kuuluu ilmeisesti Venäjän turvallisuuspalvelun alaisuudessa toimivalle rajavartiolaitokselle.

Kotimaa
Venäläinen An 72 -tyyppinen kuljetuskone.
Puolustusvoimien tänään julkaisema tunnistuskuva venäläiskoneesta.Ilmavoimat

Puolustusvoimat on julkaissut verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun) Ilmavoimien tunnistuskuvan venäläiskoneesta, jonka epäillään syyllistyneen ilmatilanloukkaukseen torstaina. Puolustusvoimien mukaan kuva on otettu Suomen ilmatilassa.

Ilmatilanloukkauksesta epäilty kone on Antonov An 72 -tyyppinen kuljetuskone. Sen epäillään käyneen Suomen ilmatilassa torstaina kello 12.08-12.12 välisenä aikana. Loukkausepäilyistä ei yleensä anneta julkisuuteen valokuvatodisteita.

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) kertoi aiemmin torstaina, että Hornet-hävittäjä kävi tunnistamassa venäläiskoneen.

Ilmavoimien koneesta julkaisemasta kuvasta näkyy sen rekisterinumero. Numerosta voi päätellä koneen kuuluneen Venäjän rajavartiolaitokselle, joka toimii Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n alaisuudessa.

Tapaus on jo kolmas viikon sisällä. Haglundin mukaan näyttää siltä, että kyse ei ole enää tahattomuudesta. Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan loukkauksesta keskustellaan Venäjän kanssa, jos kyse ei ollut vahingosta.