Yle Oulun Soile Suvanto ainoana suomalaisena tavoittelemassa ilmakitarafinaalipaikkaa

Karsintaan osallistuville järjestetyssä infotilaisuudessa Soile kuuli yllätysuutisen. Mustien hevosten kisassa ei ole muita suomalaisedustajia.

ilmakitara
Soile Suvanto

Yle Oulun Soile Suvanto osallistui torstaina iltapäivällä mustien hevosten karsintaan osallistuville järjestettyyn infotilaisuuteen. Yllätyksekseen hän sai kuulla olevansa ainoa suomalainen osallistuja kilpailussa.

- Leikkiähän tämä on, mutta kyllä se vähän kirpaisi vatsanpohjasta, kun huomasin, että olen ainoa suomalainen mustien hevosten kisassa, Soile toteaa.

Kansakunnan paineet ovat nyt Yle Oulun toimittajan harteilla. Tilaisuudessa kävi hyvin selväksi kuinka kansainvälisestä tapahtumasta on kysymys.

- Saksalaisia, jenkkejä, japanilaisia, brittejä, venäläisiä, ruotsalaisia, belgialaisia ja kaukaisimmat tulivat Taiwanista ja Australiasta, Soile luettelee kilpakumppaneitaan.

Infotilaisuudessa vallitsi Soile Suvannon mukaan mukava tunnelma, mutta osa paljasti olevansa aika tosissaan ilmakitarointikuvioidensa kanssa.

- Ihmiset on tulossa pitämään sinne hauskaa, porukka vaikutti oikein mukavalta, mutta kyllä muutama oli vähän kilpailuhenkisempi kaveri.

Jännitys kohoaa

Kotiyleisön eteen nouseminen jännittää, Soile tunnustaa ennen illan koitosta.

- Täytyy sanoa, että juolahti mieleeni, että voisi olla helpompaa mennä vetämään kisa anonyymina Japaniin, kuin vetää täällä kotikentällä.

Mustien hevosten karsinnan parhaat pääsevät mukaan perjantai-iltana Oulun keskustassa, Rotuaarilla järjestettävään MM-finaaliin.

Yle Oulu on seurannut Soilen matkaa kohti karsintaa koko viikon ajan.