Nälkäiset heinäsirkat parveilivat Madagaskarin pääkaupunkiin

Heinäsirkkaparvet ovat yleisiä Intian valtameressä sijaitsevalla Madagaskarin saarella. Viime vuosina parvet ovat kasvaneet hallitsemattomasti, koska hallitus ei ole puuttunut ongelmaan vallankaappauksen jälkeen.

Ulkomaat

Valtava harmaa heinäsirkkaparvi peitti Madagaskarin pääkaupungin Antananarivon torstaina. Parvi sai lapset pakenemaan ja kukkakauppiaat polttamaan autonrenkaita paniikissa. Tuhansia kuolleita heinäsirkkoja putosi taivaalta kaupungin kaduille.

– Aiomme syöttää niitä kanoille. Jos kanat eivät kuole, niin syömme ne itse, 13-vuotias Anthoni Razafimahatratra kertoi uutistoimisto AFP:lle kauhoessaan kuolleita hyönteisiä muovipussiin.

Heinäsirkkaparvet ovat yleisiä Intian valtameressä sijaitsevalla Madagaskarin saarella. Saaren kuuma ja kostea ilmasto on ihanteellinen heinäsirkkojen lisääntymistä varten.

Viime vuosina parvet ovat kasvaneet hallitsemattomasti, koska hallitus ei ole puuttunut ongelmaan vallankaappauksen jälkeen.

AFP:n mukaan tämä uusin heinäsirkkavitsaus on aiheuttanut tuhoja Japanin kokoiselle alueelle. Ötökät ovat hävittäneet riisi- ja maissipeltoja.

Madagaskarin heinäsirkkojen vastaisen viraston ja YK:n ryhmät ovat yrittäneet hillitä heinäsirkkaparvia kuukausien ajan ruiskuttamalla hyönteismyrkkyä lentokoneista ja helikoptereista.

Asiantuntijoiden mukaan saarella vallitseva lämpöaalto on saanut heinäsirkat jättämään luonnollisen ympäristönsä maaseudulla ja suuntaamaan kaupunkiin.

– Olen hyvin yllättynyt kaupungin vallanneiden sirkkojen määrästä. Tilanne ei ole valtion hallussa, pääkaupungin asukas Jean Ramananarivo sanoi AFP:lle.

Lähteet: AFP