1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Osallistu

Hyväksytkö sen, että Suomen metsiä myydään ulkomaille – "pakon edessä"?

Metsähallituksen tulostavoitteen kasvattaminen pakottaa sen kauppaamaan jopa tuhansien hehtaarien metsätiloja. Ostajia niille uskotaan löytyvän vain ulkomailta. Mitä mieltä olet tilanteesta?

Kuva: Yle

Valtio nosti viime keväänä Metsähallituksen tulostavoitetta 20 miljoonalla eurolla 130 miljoonaan euroon. 

Tähän asti valtio on myynyt muun muassa pienpalstoja, kesämökkitontteja, tuulivoima-alueita ja kiinteistöjä täyttääkseen valtion sille asettamaa tulostavoitetta. Tulostavoitteen korottamisen jälkeen niistä saatava rahamäärä ei riitä, eikä tavoitetta saavuteta muuten kuin omaisuuden myyntiä kiihdyttämällä.

Metsähallitus on valmistellut myyntiin suuria, tuhansien hehtaareiden laajuisia metsätiloja, ja uskoo, ettei niin suurille tiloille riitä kotimaisia ostajia.

– Maailmalla on paljonkin nimekkäitä metsäomaisuuteen sijoittavia rahastoja. Nämä ovat sitten oma lukunsa ja tavallaan uusi avaus, sanoo Metsähallituksen Laatumaan johtaja Tuomas Hallenberg.

Hyväksytkö sen, että Metsähallituksen tulostavoite pakottaa sen myymään Suomen metsiä ulkomaalaisille? Mistä olisit valmis tinkimään, että tuhansien hehtaarien tiloja ei tarvitsisi myydä ulkomaisille sijoitusrahastoille?