1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tusina pienkonetta ruuhkauttaa Helsinki-Vantaan ilmatilaa – protesti Malmin lentokentän puolesta

Tempauksellaan ilmailuharrastajat haluavat osoittaa, miten Malmin lentoliikenteen siirtyminen Helsinki-Vantaalle ruuhkauttaisi Suomen suurimman lentokentän toimintaa.

Antonov-2 tyyppinen pienlentokone Malmin lentokentällä lauantaina. Kuva: Yle

Tusina pienkonetta hurauttaa lentokentälle perjantaina iltapäivällä.

Tempauksellaan lentäjät aikovat osoittaa, miten Malmin lentoliikenteen siirtyminen Helsinki-Vantaalle ruuhkauttaisi Suomen suurimman lentokentän toimintaa.

– Se on jo nyt ruuhkainen lentokenttä. Siihen kun tulee harrasteilmailijat sekaan, niin...en tiedä. Mitä siinä mahtaa käydä, pohtii Sami Saikkonen Malmin Lentokentän ystävät -yhdistyksestä.

Saikkonen muistuttaa, että mitään luvatonta ilmailuharrastajat eivät ole tekemässä, vaan he ovat ilmoittaneet laskeutumisestaan normaalin protokollan mukaan.

"Ei vaikuta matkustajalentoliikenteeseen"

Lentokoneet laskeutuvat Helsinki-Vantaan lentokentälle yksi kerrallaan, mutta ilmailuharrastajien mielenilmaus ei Finavian mukaan viivästytä matkustajalentoliikennettä.

"Todennäköisesti tämä ei vaikuta millään lailla"

Finavian lennonvarmistusliiketoiminnan johtaja Raine Luojus

– Todennäköisesti tämä ei vaikuta millään lailla. Heidän saapumiset on koordinoitu etukäteen, ja tämä ei ylitä lentoaseman kapasiteettia, sanoo Finavian lennonvarmistusliiketoiminnan johtaja Raine Luojus.

Täysin arkipäiväistä 12 pienkoneen yhtäaikainen saapuminen ei kuitenkaan ole.

– Totta kai jotain normaalia liikenteenjärjestelystä johtuvia asioita voi tulla, mutta se on jokaisella lentoasemalla normaalia arkipäivää.