Arman Alizad: Epämukavuusalueelta löytyy taikuus ja kasvu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun työntekijät tutustuivat toisiinsa palkitun tv-esiintyjän johdolla. Runsas matkustelu on saanut Alizadin arvostamaan Suomen turvallisuutta entistä enemmän.

TV-persoona Arman Alizad luennoi perjantaina Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa Kotkassa. Kuva: Juha Korhonen / Yle

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu aloitti lukuvuotensa perjantaina Get together -nimisellä tapahtumalla Metsolan kampuksella. Kotkassa ammattikorkean toiminnot on keskitetty Metsolaan, jonne siirtyy myös sosiaali- ja terveysalan henkilökuntaa Jylpyn kampukselta.

Uusien ja vanhojen työntekijöiden tutustumista toisiinsa vauhditettiin tv-persoona Arman Alizadin johdolla. Viime vuosina Alizad on tullut yleisölle tutuksi muun muassa Kill Arman sekä Arman ja viimeinen ristiretki -sarjojen kautta. Jälkimmäinen palkittiin alkuvuonna Kultainen Venla -gaalassa vuoden parhaaksi reality-ohjelmaksi ja Alizad sai parhaan tv-esiintyjän pystin.

Kiitollisuus luennon keskiössä

Arman Alizadin puheenvuoro käsittelee erilaisten kulttuurien ja ihmisten kohtaamista. Hän itse muutti perheineen hyvin nuorena Iranista, ensin Yhdysvaltoihin ja lopulta Suomeen. Luennon aikana hän kertoo lämpimistä, erikoisista ja jopa järkyttävistä kohtaamisistaan toisten kulttuurien kanssa. Runsas matkustelu on saanut hänet arvostamaan kotioloja.

– Painotan erityisesti kiitollisuutta. Sillä aloitan ja lopetan luennon. Matkustaessa kiitollisuus vain kasvaa. Suomi on äärimmäisen hyvä paikka elää muun muassa turvallisuutensa vuoksi, sanoo Alizad.

Pakko päästä epämukavuusalueelle

Vaatturimestariksi opiskellut Alizad ei ole viime vuosina päästänyt itseään helpolla tv-ohjelmissaan. Ryhmä on ollut kuvaamassa muun muassa Siperiassa 50:n asteen pakkasessa. Mieleen on jäänyt myös osallistuminen ruumiiden polttamiseen Intiassa. Brasiliassa Arman katseli puolestaan muutaman sentin päästä rynnäkkökiväärin piippua, kun ryhmä pysäytettiin poliisin ratsiassa.

– Epämukavuusalue on se paikka, jossa kaikki taika ja kasvu tapahtuu. Tarvitsen sitä haastaakseni itseni henkisesti, fyysisesti ja tuotannollisesti.

Seuraavan kerran Alizad pääsee haastamaan kuukauden kuluttua, kun Arman ja viimeinen ristiretki -sarjan toisen tuotantokauden kuvaukset alkavat. Mongoliassa alkavat kuvaukset kestävät kesään saakka.