1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Metsä Group aloittaa yt-neuvottelut lomautuksista

Metsä Group perustelee lomautusaikeita huonolla taloustilanteella. Metsä Group toteaa, että laskusuhdanne on jatkunut rakennusalalla pitkään ja voimakkaana sekä Suomessa että Euroopassa.

Metsäteollisuuskonserni Metsä Group aloittaa yhteistoimintaneuvottelut lomautuksista. Neuvotteluiden piirissä on yhteensä noin 370 henkilöä.

Lomautuksia suunnitellaan Metsä Groupiin kuuluvassa puutuoteliiketoiminnasta vastaavassa Metsä Woodissa. Lomautusneuvottelut koskevat kertopuutehtaita Punkaharjulla ja Lohjalla sekä liimapuutehdasta Hartolassa.

Metsä Group perustelee lomautusaikeita huonolla taloustilanteella. Metsä Group toteaa, että laskusuhdanne on jatkunut rakennusalalla pitkään ja voimakkaana sekä Suomessa että Euroopassa. Sen seurauksena kertopuun ja liimapuun kysyntä on ollut odotettua vähäisempää.

Kertopuutehtailla lomautukset toteutetaan ensi vuoden tammikuun loppuun mennessä ja ne kestävät korkeintaan kaksi viikkoa. Liimapuutehtaalla lomautukset toteutetaan ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä ja ne kestävät korkeintaan 12 viikkoa.