1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Stubb: Tujunen on ollut kokoomuksen paras puoluesihteeri

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb pitää puoluesihteeri Taru Tujusen lähtöä puoluesihteerin tehtävästä menetyksenä kokoomukselle. Stubb sanoo, että hänellä ei vielä ole seuraajaehdokasta Tujuselle. Kokoomuksen puoluevaltuusto valitsee uuden puoluesihteerin lokakuun alussa.

politiikka
Twitter-sivusto.
Yle

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubbin mukaan kokoomuksen puoluesihteerin tehtävät jättävä Taru Tujunen on rakentanut modernin kokoomuksen ja on ollut hänen mielestään kokoomuksen historian paras puoluesihteeri.

Tujusen lähtö on Stubbin mukaan suuri menetys puolueelle. Stubbin mukaan Tujusen lähdön syynä on mahdollisuus siirtyä uusiin tehtäviin eikä puolueen puheenjohtajavaihdoksella ole siihen osaa.

- Taru oli miettinyt ehkä omaa rooliansa sillä tavalla, että hän oli ollut pitkälti Jyrki Kataisen puoluesihteeri ja mietti kauan, että olisiko hän vielä seuraavien vaalien yli ja lähtisi vasta sitten, mutta mahdollisuus siirtyä uusiin tehtäviin tässä vaiheessa oli olemassa ja keskusteltiin tästä. Olisin toivonut, että hän olisi vielä jatkanut, mutta valitettavasti näin ei käynyt, sanoo Stubb.

Stubbin mukaan Tujunen on ollut vahva taustavaikuttaja hänen omalla poliittisella urallaan eikä lähdössä ole henkilöön liittyvää dramatiikkaa.

Taru Tujunen ilmoitti tänään jättävänsä lokakuussa kokoomuksen puoluesihteerin tehtävät ja siirtyvänsä viestintätoimisto Ellun Kanojen toimitusjohtajaksi. Tujunen on toiminut kokoomuksen puoluesihteerinä vuodesta 2006.

Lue seuraavaksi