Hyppää sisältöön

Kummun koulun hintalappua ynnätään – kustannukset nousemassa miljoonilla

Outokummun keskustassa sijaitsevan Kummun koulun remontoinnin hinnan arvioidaan nousevan useilla miljoonilla euroilla. Kustannukset ovat kasvamassa, koska koululle halutaan rakentaa esiopetustilat. Lisäksi euroja on laitettava likoon, jos halutaan tehdä niin kutsuttuja sisäilmakorjauksia.

Kuva: Lasse Laitinen / Yle

Kummun koulun remontti maksanee miljoonia odotettua enemmän. Kustannukset voivat nousta jopa yli viidellä miljoonalla eurolla. Kunka paljon uusi koulu tulee maksamaan riippuu siitä, missä laajuudessa remonttia tehdään.

Outokummun kaupungin väliaikainen tekninen johtaja Jarkko Karvonen myöntää, että hinta on nousemassa.

– Puhutaan joistakin miljoonista euroista.

Alunperin remontin arvioitiin maksavan noin 10,2 miljoonaa euroa.

Kustannukset tulevat nousemaan, jos Kummun koululle rakennetaan tilat esiopetukselle. Entisen ruokalasiiven uudistaminen kokonaisuudessaan kasvattaisi myös menoja. Vaihtoehtona on purkaa ruokasiipi ja rakentaa paikalle uudet tilat tai peruskorjata ruokalasiipi.

Puhutaan joistakin miljoonista euroista.

Jarkko Karvonen

Karvonen kertoo, että kesän aikana Kummun koululla tehtiin tarkka kuntotutkimus sisäilmaongelmien vuoksi. Koulun välipohjasta löytyi turve-sammal-hiekka-eriste, joka yhdessä koneellisen ilmanvaihdon kanssa voi lennättää ilmaan hienojakoista pölyä.

– Välipohja joudutaan purkamaan, Karvonen arvioi.

Alustavien luonnosvaihtoehtojen mukaan Kummun koulun korjaaminen maksaisi joko noin 15 640 000 tai 14 670 000 euroa. Hinta vaihtelee tehtävien toimenpiteiden mukaan ja voi olla molempia luonnosvaihtoehtoja halvempi.

Alkuperäisen hankesuunnitelman hintalappu on 10 228 000 euroa, siihen ei ole huomiotu keittiö- ja ruokalasiiven muutostöitä eikä esikoulun tiloja.

Summat ovat arvonlisäverottomia.

Tekninen lautakunta käsittelee tiistaina Kummun koulun remontoinnin kustannuksia.