Microsoftin irtisanotut esittelevät osaamistaan Oulussa uudella tavalla

Microsoftin lopetetusta Oulun yksiköstä irtisanotut työntekijät eivät jääneet pitkään pohtimaan mitä seuraavaksi tehtäisiin. Käyntiin polkaistiin pikaisella aikataululla Polestar-hanke, jolla yritetään houkutella yrityksiä läheltä ja kaukaa tutustumaan pohjoisen alueen ICT-osaamiseen. 

Kotimaa
Polestar-hankkeen väkeä esittelemässä osaamistaan
Yle

Perjantaina lanseerattiin oululaisten ict-osaajien Polestar-hanke.

Microsoftia kohtaan ei kanneta kaunaa, eikä tämä ole mikään kosto entiselle työnantajalle, vakuuttaa hankkeen vetäjä Craig Livingstone.

- Tämä on yhdessä Microsoftin kanssa sovittu juttu, mitä nyt puuhataan innolla eteenpäin, kertoo parikymmentä vuotta sitten Britanniasta Suomeen muuttanut Livingstone.

Uusia haasteita mistä vain

Idea itsessään lähti liikkeelle talon sisältä. Työntekijät alkoivat yhdessä miettiä, mitä työllistymisen eteen voitaisiin tehdä. – Ei vain jäädä odottamaan ja katsomaan mitä tapahtuu. Mennään eteenpäin, toivottavasti tyylillä ja ollaan innostuneita löytämään uusia haasteita mistä vain, pohtii Craig Livingstone.

Intohimo ja ideat eivät ole kadonneet

Livingstone korostaa, että irtisanotuissa työntekijöissä on kokenutta osaamista pitkältä ajalta mobiilipuhelinbisneksistä. Porukka on myös joustavaa ja se on tehnyt vuosien aikana eri asioita, jotka liittyvät teknologioihin laajemmassa mittakaavassa. Tekemisen intohimo ei ole kadonnut mihinkään.

– Päätavoite on nyt houkutella yrityksiä kaukaa ja läheltä tutustumaan meidän osaamiseen. Aika näyttää miten nopeasti asiat etenevät, mutta nyt on jo kontakteja moniin paikkoihin ja keskusteluja käydään monella rintamalla, kertoo Craig Livingstone.

Hän ei kuitenkaan suostu vielä tarkentamaan millaisia keskusteluja on käyty. Yrityksille pystytään tarjoamaan monenlaista eri osa-alueilta: ohjelmistosuunnittelusta projektien hallintaa ja grafiikan suunnittelua.

Ihmiset ovat tehneet töitä paljon viime vuosina ja etsivät innokkaasti uusia haasteita yksilöinä mutta myös yhteisesti yksikkönä, pohdiskelee Craig Livingstone.