Hyppää sisältöön

Kuuro näyttelijä on harvinainen näky tv-sarjan kuvauksissa

Kuuro näyttelijä on saanut kiinnityksen sivurooliin tv:n uudessa komediasarjassa. Nelosella esitettävän komediadraaman yksi sivurooleista on kuuro kouluttaja, jota esittää Marita S. Barber.

Marita S. Barber haastattelukuvassa.

Nelosen uutta komediadraamasarjaa kuvataan Helsingissä jo täyttä päätä, vaikka ohjelma julkaistaan vasta ensi vuonna.

Poikkeuksellisen kuvauksista tekee se, että mukana on kuuro näyttelijä. Hän on viittomakielisen Teatteri Totin vastaava tuottaja ja näyttelijä Marita S. Barber, jolle komennus on mieluinen.

– Minuun otettiin yhteyttä ja kysyttiin haluaisinko tehdä kuuron roolin, toimia aitona kuurona. Minulle kerrottiin, että kyseessä on Sirkan rooli. Kerroin, että minulla on kuurot vanhemmat ja olen syntymästä asti kuuro, mikä kävi oikein hyvin heille, kertoo Marita S. Barber.

Toistaiseksi nimeämättömässä Sarjassa Janne Reinikainen ja Tommi Korpela näyttelevät itseään. Keski-iän kriisin lähestyessä miehet päättävät lähteä ultrajuoksulle Pohjoisnavan halki. Sarjassa seurataan juoksua sekä tehdään tv-sarjaa tv-sarjan sisällä.

Marita S. Barber näyttelee pienen sivuroolin toisen päähenkilön kuurona kouluttajana.

– Tommi Korpela esittää poliisia ja hän tarvitsee tällaisen coachin, joka kertoo hänelle, millä tavalla kuuro ihminen toimii. Tällainen tarina meillä on Marita Barberin kanssa tekeillä, selvittää myös ohjauksesta vastaava Janne Reinikainen.

Kuvauksissa on koko ajan mukana myös viittomakielen tulkki, joka mahdollistaa sujuvan työskentelyn työryhmän jäsenten kesken. Marita S. Barberin mukaan yhteistyö kuvausryhmän ja näyttelijöiden kanssa on sujunut hyvin.

– Olen tosi yllättynyt, että kuvausryhmä ja tuotantoporukka ovat olleet oikein mukavia, ja että heidän suhtautumisensa asiaan on ollut oikein hyvä. On jäänyt aikaa myös seurusteluun ja juttelemiseen. He ovat kyselleet kuuroista ja kuurojen kulttuurista ja taustoista. Huomaa kyllä, että kaikki ovat ammattilaisia. Täällä on ollut oikein hyvä henki, Barber kehuu.