Saksa: Ukrainan tilanne ei pian enää hallinnassa

EU:n ulkoministerit keskustelivat eilen perjantaina Ukrainan tilanteesta Milanossa.

Ulkomaat
Frank-Walter Steinmeier saapumassa EU:n ulkoministerikokoukseen Milanossa.
Frank-Walter Steinmeier osallistui EU:n ulkoministerikokoukseen Milanossa perjantaina.Pawel Supernak / EPA

Saksan ulkoministeri varoittaa Ukrainan tilanteen olevan luisumassa hallinnasta. EU:n ulkoministerikokoukseen Milanossa osallistunut Frank-Walter Steinmeier viittasi Venäjän rajaloukkauksiin ja sanoi, että vaarallinen tilanne on saanut uuden ulottuvuuden.

Kaikista liennytystoiveista on jouduttu luopumaan, Steinmeier totesi.

Ulkoministerit puhuivat Ukrainasta neljä tuntia. Muun muassa Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt sanoi Venäjän hyökänneen Ukrainaan ja vaati, että Venäjälle lähetetään tiukka viesti.

EU-maiden johtajat kokoontuvat tänään lauantaina Brysseliin pohtimaan mahdollisten uusien pakotteiden asettamista Venäjää vastaan. Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan ulkoministerikokouksessa jäsenmaiden välillä oli erilaisia painotuksia diplomatian ja pakotteiden tiukentamisen välillä.

Taistelut jatkuneet Ukrainassa

Ukrainassa kiivaat taistelut ovat jatkuneet lähellä Mariupolin strategisesti tärkeää satamakaupunkia, jota separatistit yrittävät vallata Ukrainan hallituksen joukoilta.

Ukrainan hallituksen ja lännen mukaan separatistien etenemistä tukevat venäläissotilaat, joita Venäjä on lähettänyt alakynteen joutuneiden separatistien tueksi.

Lähteet: Reuters