Iso natsien vastainen mielenosoitus Tukholmassa

Keskustan Kungsträdgårdenissa on kuulunut useita pamauksia, kertoo Ruotsin televisio SVT. Keskustan puisto on sakeutunut punaisesta mellakoitsijoiden tulitteiden savusta. Tuhannet osoittavat mieltä natsimielistä Ruotsalaisten puoluetta vastaan.

Mielenosoittajia Tukholmassa 30. elokuuta. Kuva: Maja Suslin / Lehtikuva

Ruotsin pääkaupungissa Tukholmassa on meneillään suuri mielenosoitus natsihenkistä Ruotsalaisten puoluetta vastaan. Ruotsin television SVT:n mukaan paikalla on tuhansia mielenosoittajia. Levottomuutta ovat iltapäivällä herättäneet useat Kungsträdgårdenin puistossa kuuluneet pamaukset, jotka ovat ilmeisesti lähteneet paukkupanoksista.

Kungsträdgården sakeutui lauantaina mellakoitsijoiden tulitteista, jotka ovat levittäneet punaista savua.

Mielenosoitus on järjestetty samalle päivälle, jona Ruotsalaisten puolueella on kokous Tukholman keskustassa.

Ruotsalaisten puolue sai viime vaaleissa vain 800 ääntä. SVT:n haastattelema mielenosoittaja myöntää, että tuhansien kerääntyminen keskustaan varmasti antaa pienelle puolueelle suurta näkyvyyttä, mutta että natsismia kohtaan on tämän uhallakin ilmaistava vastustustaan.

Poliisi on takavarikoinut Tukholmassa muun muassa naamiointivarusteita. Ainakin toistakymmentä ihmistä on otettu kiinni naamioitumista koskevan lainkohdan rikkomisesta epäiltynä sekä joidenkin kiivettyä oopperatalon katolle.

Viikkoa aiemmin mielenosoitus Malmössä äityi väkivaltaiseksi. Varotoimena ja yhteenottojen estämiseksi Tukholman poliisi estää pääsyn joihinkin keskustan osiin.