TVO: Arevan aikataulua vaikea hyväksyä

Laitostoimittaja Areva kertoi maanantaina tiedotteessa, että Eurajoelle rakennettavan Olkiluoto 3:n rakennustyöt saatetaan loppuun vuoden 2016 puolivälissä. Projektijohtaja Jouni Silvennoinen TVO:lta sanoo, että yhtiössä katsotaan työvaiheita, jotka voitaisiin viedä läpi aiempaa nopeammalla aikataululla.

Kotimaa
Olkiluoto 3 ydinvoimalaitosyksikkö Eurajoen Olkiluodossa 1. heinäkuuta 2014.
Olkiluoto 3 ydinvoimalaitosyksikkö Eurajoen Olkiluodossa 1. heinäkuuta 2014.Jussi Nukari / Lehtikuva

Teollisuuden Voima TVO ei ole tyytyväinen Arevan antamaan aikatauluun Eurajoelle rakennettavan Olkiluoto 3:n käyttöönotosta. Yhtiö kertoo asiasta tiedotteessa.

Laitostoimittaja Areva kertoi maanantaina tiedotteessa, että Eurajoelle rakennettavan Olkiluoto 3:n rakennustyöt saatetaan loppuun vuoden 2016 puolivälissä. Yhtiön mukaan tämän jälkeen alkaa käyttöönottovaihe, ja kaupallisen toiminnan pitäisi alkaa vuonna 2018.

– Vuosi 2018 on aika pitkän ajan päästä ja meillä on laitosasennukset pitkälti valmiit ja automaation testaukset ovat menossa. Täytyy katsoa löytyykö sellaisia kohtia, mitkä saadaan nopeammin tehtyä kuin Arevan tällä kertaa ilmoittama tavoite, sanoo TVO:lta projektijohtaja Jouni Silvennoinen.

Hän sanoo, että aikatauluselvitystä on tehty jo pidemmän aikaa. TVO käy Arevan kanssa aikataulua syksyn aikana lävitse.

Hänen mukaansa on positiivista, että nyt on olemassa lähtökohta projektin kokonaisaikataulun tekemiseksi.

– Jäljellä oleva työ on jaettu paketteihin, joiden ympärille otetaan suunnittelun osa-alue kerrallaan, mitä jäljellä olevia töitä siellä on, miten ne on aiottu tehdä, missä ovat tekijät ja miten ne saataisiin parhaalla mahdollisella tavalla hoidettua. Se on raakaa työtä, sanoo Silvennoinen.

Silvennoisen mukaan esimerkiksi laitoksen käyttöönottamisen vaihe on käytävä laitostoimittajan kanssa yksityiskohtaisesti läpi.

Olkiluodon kolmannen voimalaitoksen piti alun perin valmistua vuonna 2009.