1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vanhalle Lastenklinikalle kaavaillaan kirurgiaa

Uuden lastensairaalan myötä Helsingin nykyinen Lastenklinikka ja Lastenlinna tyhjenevät Meilahdessa. Peruskorjauksen jälkeen vanhalle klinikalle kaavaillaan erikoissairaanhoitoa, muun muassa kirurgiaa.

Kotimaan uutiset
Lastenklinikka Helsingissä 6. heinäkuuta 2013.
Tyhjilleen jäävän Lastenklinikan tiloihin on suunnitteilla muun muassa plastiikkakirurgiaa.Juha Vuohelainen / Yle

Nykyinen Helsingin Lastenklinikka ja Lastenlinna Meilahdessa vapautuvat uuden lastensairaalan valmistuttua. Muun muassa homeongelmista kärsivä Lastenklinikka menee kauan kaivattuun peruskorjaukseen.

– Molemmat rakennukset tulevat säilymään hienoina oman aikansa arkkitehtuurisina saavutuksina. Lastenklinikka peruskorjataan, jonka jälkeen sinne sijoitetaan HYKSin erikoissairaanhoitoa, kertoo HYKSin Naisten- ja lastentautien toimialajohtaja Jari Petäjä.

Petäjän mukaan suunnitelmissa on ollut muun muassa sijoittaa korjattuihin tiloihin leuka- ja plastiikkakirurgian osastoja.

Lastenlinna puolestaan on Petäjän mukaan klinikkaa paremmassa kunnossa.

– Lastenlinna on ollut vähemmän kuluttavassa päiväkäytössä. Korkeampaa osaa on kuitenkin vaikea hyödyntää sairaalakäytössä, koska sinne ei saada riittäviä hissiyhteyksiä. Lastenlinnan tulevaisuuden käyttö onkin vielä pohdinnassa.

Lastenlinnassa toimii tällä hetkellä lastenneurologian ja lastenpsykiatrian osastoja. Lisäksi sinne on sijoitettu osa Lastenklinikan lastentautien poliklinikan vastaanotoista.

Uuden lastensairaalan rakentaminen aloitettiin viime viikolla ja sen on tarkoitus valmistua 2017.

Lue seuraavaksi