Lannevesi nappasi Vuoden Kylä -tittelin

Vireästä kyläkoulusta ja Kiimasen Savulenkistä tunnettu Lanneveden kylä on valittu Keski-Suomen Vuoden Kyläksi 2014. Saarijärveläiskylä on 18. vuoden kylä –tittelin saaja. Keuruulainen Riihon kylä sai kyläkisassa kunniamaininnan.

Kotimaa
Kiimasen Savulenkki on järjestetty Lannevedellä jo 32 kertaa.
Kiimasen Savulenkki on järjestetty Lannevedellä jo 32 kertaa.Stepi Sundberg

Keski-Suomen kylät ry kiittelee valintaperusteissaan Lanneveden lukuisia aktiivisia yhdistyksiä ja erityisesti tiivistä yhteistoimintaa. Kylä valvoo tarkasti etujaan mm. tiehankkeissa ja on oman osuuskunnan voimin rakentanut vesi- ja viemäriverkostoa.

Kiitosta jaettiin myös Lanneveden pitkäjänteiselle kulttuuritoiminnalle. Kiimasen Savulenkki-juoksutapahtuma, juhannusrauhattomuuden julistus ja muut urheilu- ja kulttuuritapahtumat kertovat kylän elinvoimasta.

Lannevedeltä löytyy myös Saarijärven virein ja kehittyvin kyläkoulu, jota kyläläiset tukevat aktiivisesti.

Riiho porskuttaa omin voimin

Lanneveden ohella palkittiin kunniamaininnalla Riihon kylä Keuruulta. Riihon ansioiksi katsottiin tulevaisuuteen suuntautuminen ja hyvä viestintä.

Riihossa ei ole enää kunnallisia palveluita, mutta siitä huolimatta kylä toimii aktiivisesti ja voi hyvin. Järjestöt ovat lisänneet viihtyisyyttä rakentamalla mm. Himmaanmäen näköalatornin ja kehittämällä kylän uimarantaa.

Lanneveden ja Riihon palkitsemisia juhlittiin Hankasalmella Lokaali - paikallistoiminnan juhlassa lauantaina.