1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Raumalle suunnitteilla kymmenien miljoonien eurojen kylpylähotelli

Narmacon Oy kaavailee Raumalle Fåfängan alueelle isoa kylpylähotellia. Kyseessä olisi yli 100 huoneen hotelli korkeatasoisine kylpylöineen.

Raumalla Fåfängan alueella on suunnitteluvaraus kahdelle rakennushankkeelle. Narmacon Oy suunnittelee keskustan tuntumassa sijaitsevalle merenranta-alueelle kylpylähotellia.

– Alueella on tarvetta sellaiselle. Tällä hetkellä ollaan suunnitteluvaiheessa. Kylpylähotellin tarkka rakennuspaikka ja ulkonäkö täytyy päättää seuraavaksi,  Esa Narmala Narmaconista kertoo.

Suunnitteilla on noin 100–150 huoneen hotelli ja korkeatasoinen kylpyläosasto. Narmalan mukaan suunnitteluvaihe kestää ensi kesään.

Rakennuskustannuksista Narmaconilla ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta arvioi kustannusten olevan noin 50–70 miljoonaa euroa riippuen kylpylähotellin lopullisesta koosta.

Fåfängan alueen pieni pinta-ala tuo oman haasteensa rakennushankkeelle.

–  Kylpylä ei saisi olla liian hallitseva maisemassa. Hirvittävän korkeaa rakennusta ei todennäköisesti hyväksytä alueelle. Viranomaislupa-asiat määrittelevät enimmäkseen milloin työt voidaan aloittaa. Taloustilanteen ei olla annettu haitata, katsomme vain tulevaisuuteen, toteaa Esa Narmala.

Narmala ei pidä toisella puolella merenlahtea sijaitsevan Poroholman lomakeskuksen mahdollista laajentumista uhkana vaan päinvastoin.

– Se täydentäisi meidän hanketta, toinen toistaan tuetaan.