Tyksin laboratorio korjaa pahimmat ajanvarausongelmat

Tyksin laboratorio päivittää ajanvaraustaan syyskuun aikana. Jatkossa soittajan numero tallentuu automaattisesti. Yksi suurimmista ongelmista laboratorion ajanvarauksessa on ollut se, että soittaja on joutunut näppäilemään numeronsa itse. Tämän vuoksi useita potilaita on jäänyt päivittäin ilman aikaa.

laboratoriot
Naiselta otetaan verikoetta lääkärissä.
Yle

Tyksin laboratorioiden suurimmat ajanvarausongelmat korjataan syyskuun aikana. Mm. potilaille murhetta aiheuttanut takaisinsoiton numeronäppäily korvataan automaattisella numerontallennuksella. Lisäksi laboratorioon pääsee taas ilman ilman ajanvarausta.

Yksi suurimmista ongelmista laboratorion ajanvarauksessa on ollut se, että soittaja on joutunut näppäilemään numeronsa itse. Labaratorion ylihoitajan Benita Paloheinän mukaan tämän vuoksi potilaita jää tavoittamatta päivittäin.

– Näppäilyvirheitä tulee useita päivässä. Järjestelmä päivitetään syyskuussa ja silloin tulee numeron automaattinen tallennus.

Tyksin laboratoriossa suunnitellaan, että arki-iltapäivisin näytteenottoon voisi tulla jatkossa ilman ajanvarausta. Nyt aikaa varaamatta pääsee vastaanotolle vain torstaisin. Paloheinän mukaan varauksen unohtaneita ei kuitenkaan olla käännytetty ovelta.

– Jonottamaan silloin on kyllä joutunut.

Laboratoriossa jonotettiin jopa pari tuntia, kun ajanvarauskäytäntöä ei ollut. Osa potilaista tulee kuitenkin laboratorioon mieluummin ilman ajanvarausta kuin jonottaa aikaa puhelimessa. Osalla taas ei ole pääsyä nettiin tai muuten mahdollisuutta varata aikaa verkon kautta.

Yksi varauksen ongelmista on myös ollut se, että puhelimitse varattua aikaa ei ole voinut peruuttaa netissä. Tähän muutosta ei ole toistaiseksi luvassa.

– Peruutuksiin on käytetty jonkin verran palautekenttää. Peruuttamatta jättämisestä ei ole laskutettu.