1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Tampere Filharmonian liput käyvät kaupaksi ennätystahtiin

Tampere Filharmonian kausikortteja on myyty yli 20 prosenttia enemmän kuin viime kaudella. Ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja Santtu-Matias Rouvali jatkaa orkesterin keulakuvana kolme vuotta.

kulttuuri
Santtu-Matias Rouvali
Santtu-Matias RouvaliYle

Tampere-talon konserttisali näyttää täyttyvän tänä syksynä useaan kertaan. Monet syksyn konserteista ovat lähes loppuunmyytyjä, ja kausikortteja on myyty 20 prosenttia enemmän kuin viime kaudella.

Erityisen hyvin lippuja on myyty ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johtamiin konsertteihin. Esimerkiksi tulevan torstain konserttiin liput ovat lähestulkoon loppu. Silloin on luvassa Tšaikovskia ja Prokofjevia.

Tampere Filharmonian mukaan ”huippusuosittu” on myös lokakuun lopun konsertti, jossa Rouvali johtaa Verdin Requiemin.

Hyvin on myynyt myös 12. syyskuuta pidettävä pelimusiikin konsertti. Arvion mukaan myös se myydään loppuun.

Viikonloppuna Tampere Filharmonia tiedotti, että Rouvali jatkaa orkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana kolme vuotta. Rouvalin kolmivuotiseen sopimukseen liittyvä optio otetaan siis käyttöön. Jatkosopimuksessa on vielä yhden vuoden lisäoptio.

Rouvali aloitti ylikapellimestarina syksyllä 2013. Rouvalin kaudella nuoren yleisön määrä on kasvanut Tampere Filharmonian konserteissa.

Lue seuraavaksi