Ministeri Laura Räty sai 250 suomalaisen palkkakuitit – video

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n delegaatio luovutti sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädylle palkkakuittikampanjan tuloksen.

politiikka
Julkisten ja Hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta luovuttaa liiton Facebook-kampanjan kautta keräämät palkkakuittikopiot sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädylle.
Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n delegaatio luovutti sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädylle palkkakuittikampanjan tuloksen.

JHL:n delegaatio luovutti luovutti sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädylle liiton palkkakuittikampanjassa kerätyt palkkakuitit.

JHL käynnisti elokuun lopussa Facebook-sivuillaan kampanjan, jossa järjestö kehotti bruttotuloina alle 2 100 euroa kuukaudessa ansaitsevia suomalaisia lähettämään palkkanauhansa toimistolle. Liiton mukaan 250 henkilöä lähetti palkkakuittinsa.

– Olemme tyytyväisiä siitä, että ministeri Laura Räty otti vastaan delegaatiomme ja oli valmis keskustelemaan pienen toimeentulon varassa elävien suomalaisten arjen haasteista. Tuloerojen kasvuun tulisi puuttua entistä vahvemmin, sanoi JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

JHL:n mukaan heidän jäsenistöstään noin 40 000 ihmistä kuuluu ammattiryhmiin, joiden mediaanipalkka on alle 2 600 euroa. JHL:n mukaan suurin osa tästä joukosta on naisia.

Luovutustilaisuudessa Räty kiitti JHL:n delegaatiota ja totesi heidän olevan tärkeällä asialla. Hän totesi kuitenkin, että taloudellinen tilanne ei ole suomalaisen yhteiskunnan kannalta helppo.

Palkkakuittikampanjan taustalla oli Rädyn arvostelua herättänyt kommentti pienituloisten määrästä Suomessa. Hän ihmetteli Verkkouutisten haastattelussa, kuinka moni suomalainen mahtaa tienata alle 2 100 tai 2 600 euroa. Tilastokeskuksen mukaan alle 2 600 euroa kuukaudessa tienaavia on Suomessa yli 800 000, ja alle 2 100 euron kuukausipalkalla sinnittelee lähes 90 000 palkansaajaa.

Ministeri Räty pahoitteli myöhemmin kommenttiaan ja sanoi ”asettaneensa sanansa huonosti”.