1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Suomi-fanitus huipussaan koripallon MM-kisoissa: "Lapset ajavat hotellissa edestakaisin hissillä"

8 000 suomalaisen korisfanin lauma näkyy ja kuuluu koripallon MM-kisoissa Espanjan Bilbaossa. 20 hengen faniporukka osui sattumalta samaan hotelliin Susijengin ja muiden pelaajien kanssa.

urheilu
Shawn Huff, Roope Mäkelä, Teemu Rannikko, Maria Mäkelä, Erika Mäkelä ja Terhi Lindholm.
Terhi Lindholm kannusti Susijengiä koripallon MM-kisoissa Espanjan Bilbaossa vuonna 2014. Kuvassa Shawn Huff, Roope Mäkelä, Teemu Rannikko, Maria Mäkelä, Erika Mäkelä ja Terhi Lindholm.Kimmo Koukkula

Suomalaiset koripallofanit nauttivat täysillä Susijengin ensimmäisistä MM-kisoista. Kotisohville saakka kuuluu, että suurin osa paikalle matkanneista faneista on suomalaisia.

– Ei täällä paljon muita olekaan, Ukraina-pelissäkin vain muuta Ukrainan lippu. On mahtavaa, että Suomesta on tullut näin paljon porukkaa. Olemme täyttäneet koko hallin ja susipaitoja tulee koko vastaan kaupungilla, kertoo Kotkasta Bilbaoon matkannut Terhi Lindholm.

Kotkan korisfaniporukkaan kuuluu noin 20 henkilöä. Lindholmin mukaan tunnelma oli hieno etenkin sunnuntain Ukraina-pelissä.

– Siellä oli aivan mahtava fiilis, kun halli oli täynnä sinivalkoisia paitoja ja alussa laulettiin Maamme-laulua. Kun Susijengi vielä aloitti tosi hyvin, niin tuli fiilis että nyt lähtee hyvin liikkeelle.

Pienenä hississä

Lindholm ystävineen osui sattumalta viralliseen MM-kisahotelliin Susijengin kanssa. Hotellissa majoittuvat myös muiden maiden joukkueet jenkkejä lukuun ottamatta.

Satuin kahden Ukrainan sentterin kanssa samaan hissiin. Toinen oli 220 senttiä pitkä ja toinen 210-senttinen. Kyllä tällainen 160-senttinen tuntee siinä itsensä aika pieneksi.

Terhi Lindholm

– Olemme tavanneet pelaajia ohimennen ja vaihtaneet muutaman sanan. Toissapäivänä satuin kahden Ukrainan sentterin kanssa samaan hissiin. Toinen oli 220 senttiä pitkä ja toinen 210-senttinen. Kyllä tällainen 160-senttinen tuntee siinä itsensä aika pieneksi, Lindholm nauraa.

Lindholmin mies Roope Mäkelä on entinen koripalloilija ja valmentanut mm. KTP-Basketia. Myös heidän lapsensa harrastavat koripalloa.

– Meidän lapsemme ajelevat täällä hissillä edestakaisin ja odottavat, että milloin tulee minkäkin maan pelaajia vastaan. On heille iso juttu päästä tänne seuraamaan kisoja, ja vielä päästä juttusille NBA-pelaajien kanssa.

Lue seuraavaksi