1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Näin kokoomuksen kannatus muuttui tuloluokissa, joihin Laura Räty viittasi

Yle Uutisten puoluekannatuskyselyn tausta-aineistosta käy ilmi, että kuukaudessa noin 2 100-2 900 euroa ansaitsevien joukossa kokoomuksen kannatus laski heinä-elokuussa.

politiikka
Laura Räty.
Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.).Yle

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn (kok.) keskustelua herättänyt palkkalausunto saattaa jonkin verran heijastua kokoomuksen kannatuslukemiin siinä tuloluokassa, johon hän puheissaan viittasi.

Räty pahoitteli jälkikäteen sanavalintojaan haastattelussa, joka julkaistiin kokoomuksen verkkolehdessä Verkkouutisissa (siirryt toiseen palveluun) 22. elokuuta. Haastattelussa Rädyn tulkittiin vähätelleen alle 2 600 tai alle 2 100 euroa kuukaudessa tienaavien määrää.

Yle Uutisten tänään julkistamassa elokuun puoluekannatuksessa kokoomuksen kannatus on 21,2 prosenttia, mikä on 0,6 prosenttiyksikköä vähemmän kuin heinäkuussa.

Puoluekannatuskyselyn tausta-aineistosta käy ilmi, että kuukaudessa noin 2 100-2 900 euroa ansaitsevien joukossa kokoomuksen kannatus laski heinä-elokuussa huomattavasti, 20 prosentista 14,1 prosenttiin. Virhemarginaali on hieman suurempi kuin koko aineistossa, jossa se on 1,4 %.

Sen sijaan 1 250-2 100 euroa kuussa ansaitsevien joukossa kokoomuksen kannatus on pysynyt lähes ennallaan, noin 13 prosentissa. Alle 1250 euroa kuussa ansaitsevien joukossa kokoomuksen kannatus on kuukaudessa jopa noussut. Sitä kannatuskyselyn tausta-aineisto ei paljasta, mistä erot johtuvat.

Tutkimuksen haastattelut tehtiin 5. – 28. elokuuta. Verkkouutisten haastattelun jälkeen tutkimusaineistoa kerättiin vielä viikon ajan. Viimeisellä tutkimusviikolla tehtiin viitisensataa haastattelua tutkimuksen noin 2 900 haastattelusta.

Lue seuraavaksi