1. yle.fi
  2. Uutiset

Microsoftin datakeskus perustettiin Uudellemaalle

Microsoftin uusi datakeskus on perustettu salaiseen paikkaan Uudellemaalle. Oulun yksikön sulkemisen yhteydessä keskusta ehdittiin toivoa pohjoiseen.

talous
Microsoftin päärakennus Oulun Peltolassa.
Microsoftin päärakennus Oulun Peltolassa.Pasi Punkari / Yle

Microsoftin lupaama datakeskus on perustettu eteläiseen Suomeen. Keskus sijaitsee Uudellamaalla, mutta yhtiö ei kerro sen tarkkaa sijaintia. Microsoft vetoaa ratkaisussaan turvallisuussyihin.

Yhtiön mukaan investointi datakeskukseen, servereihin ja verkkoihin on arvoltaan useita satoja miljoonia dollareita. Keskus palvelee eurooppalaisia asiakkaita.

Datakeskuksen perustamisesta Uudellemaalle kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

– Suomen datakeskus on edistynyt suunnitelman mukaisesti, ja voimme kertoa, että se sijaitsee Uudellamaalla. Datakeskus on nyt täysin varusteltu sekä kytketty verkkoon, kertoo Microsoftin viestintäjohtaja Camilla Lindfors.

Microsoft kertoi datakeskuksen perustamisesta Nokia-kauppojen yhteydessä vuosi sitten. Yhtiö on aiemmin arvioinut sijoittavansa yli 250 miljoonaa dollaria eli noin 190 miljoonaa euroa keskuksen pääomaan ja lähivuosien toimintaan. Hankkeeseen ei ole käytetty julkista rahaa, Microsoftilta kerrotaan.

Julkisuudessa liikkuneiden tietojen mukaan datakeskusta suunniteltiin Pohjois-Suomeen. Mahdollisina sijaintipaikkoina vahvimmin esillä olivat Oulu ja Kajaani.

Microsoftin yt-neuvottelut päättyivät viime viikolla. Niiden seurauksena Oulun yksikkö suljetaan ja kaupungista irtisanotaan yli 500 ihmistä. Kaikkiaan Suomen yksiköistä vähennetään jopa 1050 työntekijää.

Lue seuraavaksi