Hyppää sisältöön

"Pikku Murunen on mahtavassa seurassa" – kainuulaiskahvilassa iloitaan some-ehdokkuudesta

Sosiaalisen median parhaimmistoa palkitsevan Some Awardsien ehdokkuus tuli Kahvila Muruselle yllätyksenä, vaikka yritys on perustamisestaan alkaen ollut aktiivinen ja omalaatuinen some-hitti.

Kuva: Yle / Katja Oittinen

Kahvila Murunen (siirryt toiseen palveluun) on ehdolla Some Awardsien (siirryt toiseen palveluun) Someilmiö 2014 -kategoriassa yhdessä Benjamin Peltosen, Mustan Barbaarin ja Henri Alenin kanssa. Kategoriassa palkitaan "ilmiö, joka hullannuutti sosiaalisen median ja onnistui luomaan suuren seuraajakunnan".

Kajaanissa toimivan kahvilan omistaja ja yrittäjä Kalle Virtanen sanoo, että pitää jo ehdokkuutta palkintona.

– Ehdokaslista on niin mahtava, että pikku Murunen kiittää jo kunniasta päästä mukaan mahtavaan seuraan.

Murusen ensimmäinen kahvila perustettiin vuonna 2011 Sotkamoon, ja alusta alkaen yritys on aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Sittemmin Murunen perustettiin myös Kajaaniin, missä toimii tällä hetkellä Suomen ainoa Murunen. Facebookissa Murusella on kuutisen tuhatta tykkääjää ja Instagramissa (siirryt toiseen palveluun) yli 14 000 seuraajaa.

– Muruselle sosiaalinen media on kanava kertoa ajatuksista ja jatkaa kahvilassa jo syntynyttä kokemusta. Facebook, Instagram, Pinterest ja niiden aktiivinen yhdistäminen on meille tärkeää, kertoo pari vuotta sitten maakunnan positiivisimmaksi valittu Kalle Virtanen.

Haluamme saada aikaan muistijäljen, jopa elämyksen.

Kalle Virtanen

– Sosiaalinen media on kiinnosta alusta toimia, sillä se muuttuu koko ajan – se mikä toimii tänään, ei toimi huomenna. Myös muiden kopiointi on melko turhaa, oma tapa toimia on usein parempi. Tuomas Kyrö, Duudsonit ja Arman Alizad ovat hyviä esimerkkejä.

Murunen kerää somessa kiitosta palvelusta, tunnelmasta ja kahvilatuotteistaan, joita asiakkaat kuvaavat ja jakavat sosiaalisessa mediassa.

– Haluamme saada aikaan muistijäljen, jopa elämyksen, Kalle Virtanen sanoo.