1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Oululainen peliosaamisen kehittämismalli leviää maailmalle

Oululainen pelialan kehitystyöpaja GameLab tavoittelee pääsyä kansalliseksi alan toimijaksi. Jyväskylä ja Ylivieska ovat lähdössä mukaan yhteistyöhön. Oulun ammattikorkeakoulun ja työelämän yhteistyömallia sovelletaan myös ulkomailla.

Tietokonepelien suosio kasvaa tasaisesti. Kuva: Niina Javanainen / Dataday

Oululainen pelialan kehitystyöpaja GameLab on saamassa uusia yhteistyökumppaneita ulkomailta. Yhteistyöneuvotteluja käydään parhaillaan useassa eurooppalaisessa maassa.

GameLab on tehnyt viime talvesta lähtien yhteistyötä muun muassa japanilaisen Sendain kaupungin kanssa.

Kansalliseksi toimijaksi

Kehitystyöpaja laajentaa toimintaansa myös  Suomessa. Yhteistyöhön on lähtenyt  jo Jyväskylän yliopisto ja Centrian Ylivieskan toimipisteen kanssa yhteistyöneuvottelut ovat loppumetreillä.

GameLabin tavoitteena on kehittyä kansalliseksi alan toimintamalliksi. Myös kansainvälisellä kentällä tapahtuu, kertoo GameLabin projektipäällikkö Jussi Autio:

- Jännittäviä uutisia on ihan nurkan takana, mutta en vielä uskalla tarkemmin niistä kertoa ennen kuin nimet ovat papereissa. Mutta uskon, että yhteistyöstä päästään sopimukseen, Autio toteaa.

Game Lab perustuu ammattikorkeakoulun ja työelämän yhteistyöhön. Siinä pelejä kehitetään ulkopuolisten pelifirmojen tilauksesta. Samalla opiskelijoita valmennetaan pelialalle pelinkehityksestä aina pelien markkinointiin saakka.

Oulussa toimii tällä hetkellä nelisenkymmentä alan yritystä.

Korjaus klo 12.45: Tarkennettu Oulussa toimivien peliyritysten määrää, joka on noin 40 aiemmin kerrotun puolenkymmenen sijaan.