Keskuskentän katsomorakennuksen pystytys alkaa syyskuun puolivälissä

Rovaniemen Keskuskentälle aletaan rakentaa uutta katsomo-monitoimirakennusta 15.9. Rakennus on pituudeltaan noin 90 metriä eli lähes jalkapallokentän mittainen, ja sen korkein kohta nousee 18 metriin eli yhtä ylös kuin kuusikerroksisen talon katto.

Kuva: Sauli Antikainen / Yle

Urakkakilpailuissa on valittu rovaniemeläisiä yrityksiä, joten työntekijöistäkin valtaosa tulee omalta paikkakunnalta, sanoo Rovaniemen Markkinakiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Heikki Alaluusua. Rakennusurakoitsijana toimii Levi-Rakennus Oy, putkiurakoitsijana LVI-Lämsä Oy, ilmanvaihto- ja automatiikkaurakoitsijana LVI-Ollila Oy ja sähköurakoitsijana Ounasvirta Oy.

Lämmintä tilaa rakennukseen tulee kaikkiaan noin 1 000 m2, mikä sisältää monitoimitilan, pukuhuoneita ja sosiaalitiloja. Katsomopaikkoja tulee kaikkiaan noin 2 000. Rakennuksen kustannusarvio on kaikkiaan 4,8 miljoonaa euroa, josta 600 000 euroa kuluu RoPSille vuokrattaviin tiloihin.

Keskuskenttä on käytössä myös rakennustöiden aikana. Tosin perinteistä hiihtolatua ei ensi talvena tehdä ainakaan sen perinteiselle paikalle, sillä Poromiehentien-puoleinen kentän osa on kokonaan rakennustyömaan käytössä.

Rakennuksen valmistuttua Keskuskentän pääsisäänkäynti tulee Poromiehentien puolelta, josta noustaan katsomoon portaita pitkin sisääntulotasolle kolmen metrin korkeuteen.