Isis julkaisi uuden teloitusvideon

Ääri-islamilainen Isis-järjestö julkaisi videon amerikkalaisen panttivangin teloituksesta. Kyseessä on jo toinen amerikkalaisen toimittajan teloitus.

Ulkomaat
ISIS-järjestön julkaisema kuva Steven Sotloffista.
ISIS-järjestön julkaisema kuva Steven Sotloffista.Site intelligence group / AFP / Lehtikuva

Ääri-islamilainen Isis-järjestö on julkaissut videon, jolla näytetään amerikkalaisen panttivangin Steven Sotloffin teloitus. Videolla varoitetaan valtioiden hallituksia liittoutumasta Yhdysvaltojen kanssa järjestöä vastaan. Teloituksen lisäksi videolla naamioitunut henkilöuhkaa brittipanttivanki David Hainesia henkeä.

Valkoinen talo ei ole vielä pystynyt vahvistamaan videon aitoutta.

– Yhdysvallat käytti aikaa ja voimavaroja, jotta Steven Sotloff olisi saatu pelastettua, Valkoisen talon tiedottaja Josh Earnest tiistai-iltana.

– En pysty vahvistamaan videon alkuperää vielä. Mutta, jos video todella on olemassa, Yhdysvaltain hallitus ja tiedusteluviranomaiset tulevat tutkimaan sen aitouden tarkoin, Earnest jatkoi.

Isis julkaisi kaksi viikkoa sitten videon amerikkalaisen toimittajan teloituksesta. Järjestö ilmoitti James Foleyn teloitusvideolla, että sen hallussa oli myös toinen yhdysvaltalainen toimittaja Sotloff.

Videolla sanottiiin Sotloffin kohtalon riippuvan presidentti Barack Obaman toimista. Sotloff siepattiin Aleppon kaupungissa Syyriassa reilu vuosi sitten.

Sotloff on ollut freelance-toimittajana muun muassa Time ja Foreign Policy -lehdissä.

Lähteet: Reuters, AP, AFP