Divarimestaruusottelun pelipaikka edelleen auki Vaasassa

Vaasalainen Royals on edennyt amerikkalaisen jalkapallon ykkösdivisioonan finaaliin. Finaali ratkotaan sunnuntaina Vaasassa hyvinkääläistä Falconsia vastaan. Vain pelipaikka vielä uupuu.

urheilu
Wasa Royals ja Hämeenlinna Huskies kohtasivat kesällä 2013 Vaasassa Kaarlen kentällä.
Wasa Royals ja Hämeenlinna Huskies kohtasivat kesällä 2013 Vaasassa Kaarlen kentällä.Jussi Mustikkamaa/Yle

Vaasa Royals pelaa kotiottelunsa normaalisti Kaarlen kentällä. Viime viikkojen sateiden takia kenttää on kuitenkin haluttu varjella jenkkifutikselta. Viikonlopun ykkösdivisioonan finaalin pelipaikka on näin ollen vielä vaakalaudalla.

– Lähdetään siitä oletuksesta, että pelataan Kaarlen kentällä, mutta varmuus asiaan saadaan vasta perjantaina, kertoo joukkueen valmentaja Seppo Evwaraye.

Vaasan kaupunki on ilmoittanut, että märkä kenttä ei kestä amerikkalaisen jalkapallon pelaamista. Viikonlopuksi on kuitenkin luvattu poutaa, joten ennuste on sinänsä tällä hetkellä hyvä. Vaasa Royalsille pelaaminen vaihtoehtoisessa paikassa eli Botniahallin ulkokentällä olisi "huono juttu".

– Ei ehkä katastrofi, mutta iso pettymys. Botniahallin kenttä on toki hyvä, mutta yleisöä sinne ei mahdu. Ottelutapahtuman kokonaisuus myös kärsisi, sanoo Evwaraye.

Ei ehkä katastrofi, mutta iso pettymys

Seppo Evwaraye, Vaasa Royals

Vaasalaisseura odottaa jopa paria tuhatta henkeä katsomoon kannustamaan vaasalaisia sarjan voittoon. Se olisi mahdollista Kaarlen kentällä, mutta ei Botniahallin ulkokentällä. Pelipaikan siirto tietäisi taloudellisiakin tappioita Vaasa Royalsille.

– Ottelu on tärkeä ensi vuoden budjettia ajatellen. Se voi tuoda lottovoiton tai ison miinuksen, toteaa Evwaraye.

– Toivon, että vaasalaiset äänestävät nyt jaloillaan ja tulevat paikalle, että saadaan viestiä kaupungin suuntaankin, lisää Evwaraye.

Vaasa Royals nousi viime kauden päätteeksi ykkösdivisioonaan ja tämän kauden päätteeksi on jo mahdollista nousta pääsarjaan Vaahteraliigaan. Ensin pitää kuitenkin voittaa Falcons sunnuntaina, pelataan missä pelataan.

Mikäli sarjanousu tulee eteen, on seuran tehtävä nopealla aikataululla päätöksiä, hakeeko se liigapaikkaa. Vaasan kaupungin on myös osoitettava, haluaako se luoda lajille paremmat olosuhteet.

– Joka tapauksessa kaupungin kanssa on edessä keskustelut talven aikana, sanoo Evwaraye.

Lisätty kaksi viimeistä kappaletta. 3.9.2014 klo 12:29.