Kaneja, kissoja ja rotukoiria – Pirkanmaalla nyt harvinaisen paljon kodittomia eläimiä

Etenkin kaneille Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys on saanut etsiä ahkerasti uusia koteja tänä vuonna.

Kotimaa
Kani
Risto Koskinen / Yle

Löytöeläimiä on otettu Pirkanmaalla talteen tänä syksynä viime vuosia enemmän. Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksestä kerrotaan, että kissoja on yhdistyksen hoidossa enemmän kuin viime vuonna alkusyksystä.

Kissoja päätyy talteen otettaviksi lähes viikoittain muun muassa allergian, erilaisten pitovaikeuksien tai kiinnostumisen loppumisen vuoksi.

Rotukoiria hylätty poikkeuksellisen paljon

Koirien suhteen tilanne on selkeästi huonompi kuin viime vuosina. Koiria on Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistykselle päätynyt nyt poikkeuksellisen paljon.

Suurin osa tänä vuonna suojeluyhdistykselle tulleista koirista on ollut rotukoiria. Niitä on otettu talteen tuplamäärä sekarotuisiin verrattuna.

Koiran luovuttamiseen syynä ovat useimmiten erilaiset pitovaikeudet.

Tilat täynnä kaneja

Kaneja on joutunut eläinsuojeluväen hoitoon varsin paljon. Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksessä rikottiin ennätyksiä keväällä pentutehtailutapauksen paljastumisen takia.

Tavallisesti kaneista luovutaan suurissa määrin näin syksyllä koulujen alkaessa sekä juuri ennen lomia. Tänä vuonna tilanne on kuitenkin ollut epätavallinen koko vuoden, ja kaneja on ollut pahimmillaan yhdistyksen hoidettavana yli 50 yhtäaikaisesti.

Löytöeläintarhoillakin  vilkasta

Löytöeläintarhoillla riittää töitä kutakuinkin viime vuotiseen tahtiin. Näin kerrotaan esimerkiksi Pieneläinhotelli Sinnassa Akaan Toijalassa.

Myös kahdentoista kunnan alueella Pirkanmaalla toimivan Boondocksin mukaan löytöeläinten määrä on aika lailla sama kuin viime vuonna.

Ikaalisten, Kihniön ja Parkanon alueelta kantautuu hieman toisenlaista viestiä. Löytöeläimistä kyseisillä alueilla huolehtiva Mika Raittila kertoo, että tilanne on viime syksyyn verrattuna parempi.